Forgatókönyvíróként Franciaországig jutott a humorista
Címlap / Ajánló / Forgatókönyvíróként Franciaországig jutott a humorista

>

Forgatókönyvíróként Franciaországig jutott a humorista

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-06

Nem az időjárás-jelentésben való szereplés volt az első találkozása a filmes szakmával Záhonyi-Ábel Dávidnak, a Stand up Comedy Humortársulat tagjának, a Sony portfólió öt csatornáján futó "Milyen idő lesz holnap?" egyik főszereplőjének.  

 

Záhonyi-Ábel Dáviddal naponta találkozhatnak a tv nézők, a Sony portfólió öt csatornáján futó (VIASAT3, VIASAT6, AXN, Sony Max és Sony Movie Channel) „Milyen idő lesz holnap?” című, humoros időjárás-jelentés főszereplőjeként. Viszont nem ez volt az első találkozása a filmes szakmával, ugyanis 21 évesen jelentkezett a NISI MASA nemzetközi rövid filmes forgatókönyvíró versenyre, ahol nem profikat vártak, hanem „egész estés” film nélküli írókat. A hazai selejtező után – ahol az Ő pályaművét ítélték a legjobbnak –  a franciaországi döntőbe került.

 „Sajnos a fődíjat nem én hoztam el, de az első pár helyezettnek, köztük nekem is volt lehetőségem egy 10 napos kurzus keretében tovább fejleszteni az ötletem, ismertebb francia filmesekkel. A versenyben az volt az izgalmas, hogy minden évben megadnak egy témát, ami nálunk a KÖR volt és ehhez kapcsolódóan kell alkotni. Az én történetemről nem sokat mesélhetek, mert még bízom benne, hogy egyszer megvalósul, de annyit elárulhatok, hogy egy abszurd humorú, rövid sportfilm, ami jelenleg Körbejáró projekt névvel pihen a fiókomban” – árulta el a humorista.

Több filmes ötlet is van még a fejében, de az írásban megjelenő kreativitása a hazaérkezés után nem sokkal, az addigra népszerűvé vált stand up comedy műfajában bontakozott ki Magyarországon. Az írást írás, majd egyik fellépést másik fellépés követte, és nagyon hamar már a Stand Up Comedy Humortársulat tagjaként léphetett színpadra. Viszont a filmes versenynek köszönhető az első repülős utazási élménye is, ami annyira megfogta, hogy azóta a világ felfedezése lett az egyik kedvenc szabadidős tevékenysége.

 

„Szerencsére a feleségem hasonlóan gondolkozik, mint én, így a szabadságunk alatt mindig utazunk, felfedezünk és megismerünk egy új kultúrákat. Európában már viszonylag sok helyen voltunk, de Ázsiában is láttuk már Japánt, Thaiföldet és Malajziát. A következő kontinens, amit tervezünk meghódítani az Amerika lenne, azon belül is New York és környéke, de még Új-Zélanddal is szemezünk, mint következő nagyobb falat.” – mesél a további célokról Záhonyi-Ábel Dávid, akiről az is kiderült a beszélgetésünk alatt, hogy igen alapos a tervezésben.

 

„Ha utazunk, akkor szeretek előre megtervezni mindent. Szeretem tudni melyik nap, mikor és hol leszünk, hogy a helyszínen ne legyen sok meglepetés, de azért így is mindig történik valami, ami improvizálásra késztet minket. Az egyik ilyen volt, amikor egy kifizetett thaiföldi szigettúrán szerettünk volna részt venni. A hotel előtt vártunk 2 órát és közben folyamatosan kérdezve a kapcsolattartót mikor érkezik a buszunk, ami nem érkezett meg soha. Végül addig erősködtünk, míg küldtek egy taxit és az összezsúfolt kisbusz helyett egy légkondicionált autóban jártuk be a megbeszélt útvonalat. A késést leszámítva még jobban is alakult az utunk, mert több ideig maradhattunk azokon az állomásokon, amik tetszettek. Nem kellett sorban állva viaskodni a többi turistával a teknősöknél vagy az elefántoknál, és a vízesést ábrázoló képeken sem vadásztuk a pillanatot, hogy mikor nem lóg be egy oda nem illő arc, mert csak ketten voltunk a feleségemmel.” – avat be a hepiendbe Dávid.


 
 
[ 508 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x