Mozduljunk ki! - évbúcsúztató madárgyűrűzés a fővárosi...
Címlap / Ajánló / Mozduljunk ki! - évbúcsúztató madárgyűrűzés a fővárosi Farkas-erdőben

>

Mozduljunk ki! - évbúcsúztató madárgyűrűzés a fővárosi Farkas-erdőben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-31

Az ingyenes rendezvény célja az etetőkre látogató madarak és a természetvédelmi célú madárgyűrűzés bemutatása mindazoknak, akik a karácsonyi pihenést követően szeretnének egy kicsit kimozdulni a lakásból.  

 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Budapesti Helyi Csoportja évbúcsúztató madárgyűrűzésre hívja az érdeklődőket az újpesti Farkas-erdőbe 2019. december 27-én (pénteken) 9-12 óra között.

Az őszapók, cinegék, fakopáncsok, rigók, sármányok és pintyek szívesen fogyasztják a kihelyezett táplálékot, ám azt, hogy ezek a madarak honnan érkeztek hozzánk és merre tartanak tőlünk, a gyűrűzés segítségével tudhatjuk meg.A madarász-délelőtt programja a hálók óránkénti ellenőrzése köré szerveződik. Ekkor a madárgyűrűző szakemberek kimennek a hálókhoz, óvatosan kiszedik és vászonzsákocskákba rakják a madarakat, amik így jutnak el a gyűrűzőasztalhoz. A gyűrűzés helyszínén egy bemutató hálót is meg lehet majd tekinteni.

A rendezvényre fél-egy órás időtartamra is érdemes kilátogatni, akár kisgyerekekkel is, hiszen a program kötetlen, amibe bármikor be lehet kapcsolódni, ráadásul a gyűrűzések alkalmával a madarakat meg is lehet simogatni és lehetőség kínálkozik közeli madárfotók elkészítésére is.

Helyszín: Budapest IV. kerület, Káposztásmegyer I. lakótelep. A helyszín a Farkaserdő utca és a Nádasdy Kálmán utca találkozásánál ötven méteres sétával érhető el (amit információs tábla is segít megtalálni).

Megközelítés: A 14-es villamos Bőröndös utcai megállójától kb. 6 perc sétával a lakótelepen keresztül. A 20E busznak a Művelődési Központ nevű megállójától 15 perces sétával lehet megközelíteni a helyszínt. A 126-os buszról a Dunakeszi megállónál kell leszállni. A 296-os buszról a Dunakeszi utcánál kell leszállni.

A program jellegéből adódóan, a kevés mozgás és a várható hideg miatt meleg öltözet ajánlott!
 
 

 
 
 
[ 605 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x