Szuper új mesekönyvek ovisoknak
Címlap / Ajánló / Szuper új mesekönyvek ovisoknak

>

Szuper új mesekönyvek ovisoknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Itt a kufli-sorozat legújabb kötete; fény derül az űrhajóslét nagy kérdéseire; Babaróka meg órákig hallgatná a meséket, ahelyett, hogy aludna végre. Tavaszi könyvek a Pagonytól.  

Dániel András: Merre jártok, kuflik?
(a szerző rajzaival)


Fityirc egy zebrapinty árnyékában hever, mint egy sziesztázó kavicskukac, és azon gondolkozik, vajon van-e valami, amit a kuflik sosem csináltak még az elhagyatott réten. Hiszen volt már bújócska, bolhapóló, hajócsata, jelmezbál… annyi minden! Mi újat lehetne kitalálni?

Ez az! Mi lenne, ha megpróbálnának eltévedni? Olyan még sosem volt. Fityirc és Valér el is indul, hogy eltévedjen, de valahogy mindig a kupacnál kötnek ki… Na és játszottatok-e már valaha zsunyért vagy kopollánt? Ha még nem, tartsatok a kuflikkal, és segítsetek nekik jelentést találni a jelentés nélküli szavakhoz!


Petra Maria Schmitt: Hogyan mennek az űrhajósok vécére?
(Christian Dreller rajzaival)


Az űrutazás során az űrhajósoknak rengeteg kihívással kell szembenézniük, de a műszerek kezelése és az űrhajó irányítása közben bizony nekik is kell vécére menniük. De vajon hogyan?

A Miért nem járnak fogorvoshoz a cápák? ismeretterjesztő meséi után újabb történeteket olvashatunk a természettudományok világából a gyerekek számára is érthető és izgalmas mesék formájában. A Hogyan mennek az űrhajósok vécére? mesés keretek között, szórakoztató formában juttatja sok-sok új információhoz a kicsiket. Hozzájuk hasonló korú gyerekeken és családjaikon keresztül magyaráz el folyamatokat, amikbe bele tudnak helyezkedni, és amiket így könnyedén meg is tudnak érteni. Nagyon praktikus, hogy minden mese 3-4 oldalas, rövid, abszolút emészthető hosszúságú. Így aztán fáradt estékre is tökéletes, de ha nagyon lelkesek vagytok, akár többet is olvashattok egyszerre.


Kiss Judit Ágnes: Babaróka esti meséi
(Egri Mónika rajzaival)


Babaróka nagyon nem szeret aludni menni, de nagyon szeret esti mesét hallgatni. Főleg, ha Mamaróka maga találja ki fejből a meséket! Babaróka kedvencei pedig a gombák. Hiszen a kisgombák és a kisrókak nagyon hasonlóak: nem fogadnak szót az anyukájuknak, nem találják a helyüket a többiek között, szomorúak, ha kicsúfolják őket.

A Babaróka ajándéka és a Babaróka kertje című kötetek otthon, „fejből“ mesélt történetekből születtek Kiss Judit Ágnestől, most, a harmadik kötetben pedig Mamaróka mesél esténként fejből. Gombákról, mert Babaróka ezt kérte. Minden alkalommal másmilyen gombáról, mert Babaróka minden alkalommal feladja a leckét. Gyógygombáról, aki nem mérgezni, hanem gyógyítani szeretne, lázas gombagyerekről, aki megtanulja, hogy nem hiába mondják neki, ne dobálja le a kalapját és a bocskorát, óriáspöfetegről, akit kígyótojásnak néznek és lócitromgombának csúfolnak, galambgombáról, aki repülni vágyik, gyilkos galócáról, aki azon aggódik, nehogy megmérgezzen valakit, szabad, vad életre vágyó termesztett csiperkéről…

Kiss Judit Ágnestől megszokott melegszívű és érzékeny mesék Egri Mónika finom rajzaival.


 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1220 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x