A plüssrókától a balettig - új könyvek kicsiknek
Címlap / Ajánló / A plüssrókától a balettig - új könyvek kicsiknek

>

A plüssrókától a balettig - új könyvek kicsiknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A tavaszi gyerekkönyvkínálatból: Berg Judit folytatja legkisebbeknek szóló sorozatát, és Igaz Dóra is új könyvvel jelentkezik.  



Berg Judit: Sári születésnapja

(Agócs Írisz rajzaival)

Berg Judit új sorozatának főszereplője, Sári, akit eredetileg még a Maszat-könyvekből ismerhettünk meg. Ebből a részből megtudhatjuk, hogyan kezelhetjük, ha az egyik barátunk féltékeny lesz a másikra.

Sárinak ugyanis születésnapja van, amire meghívja Hédit, Misit – no és persze Maszatot is. A barátaitól egy plüssrókát kap ajándékba, mert mindenki tudja, hogy a róka Sári kedvenc állata. Sári nagyon boldog – Pötyi baba viszont nagyon szomorú. Egyáltalán nem örül a rókának. Annyira nem örül, hogy világgá is megy. Mi lesz Pötyi babával?

2-5 éves kor között ajánljuk.


Igaz Dóra: Kata és a balett
(Endrődi Kata illusztrációival)

Nem minden kislány szereti, ha tökéletes a haja és  csinos a ruhája – például Kata sem. Éppen ezért a balettért sincs oda, ellentétben a barátnőjével, aki viszont még a közös játékidőt is szívesen feláldozza ezért a szenvedélyért. Vajon mit lát benne?

Igaz Dóra új mesekönyvében nemcsak azokat a sztereotípiákat bontja le, melyek oly sok gyerek – és felnőtt – fejében is élnek a balettművészetről, de a gyerekek testképével, társadalmi és nemi szerepeivel is segít barátságot kötni. Igaz Dóra a balett világán keresztül rámutat, hogy már óvodás korban megkezdődik a testünkkel kapcsolatos sztereotípiák felállítása, és ez bizony sok negatív következménnyel járhat. A gyerekek körében is előfordul, hogy ezzel összefüggésben valakit megkülönböztetés ér, bizonyos szerepekből kirekesztik, vagy akár a gyerek saját maga vonja ki magát a vágyott közösségekből, szerepekből a társadalmi elvárások miatt, melyek már a legkisebbek körében is kifejtik hatásukat.

4-8 éves kor között ajánljuk.

 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1298 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x