Itt az idei Krisna-völgyi Búcsú programja!
Címlap / Ajánló / Itt az idei Krisna-völgyi Búcsú programja!

>

Itt az idei Krisna-völgyi Búcsú programja!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-24

Küszöbön az év legnagyszabásúbb Balaton-közeli programja, a Krisna-völgyi Búcsú, ahol több lehetősége is nyílik a szerencsés látogatónak arra, hogy az ottani különlegesen édes és lelki hangulatot magával vihesse az otthonába, vagy bezárja a szívébe. Ismerjünk meg ezek közül most hármat!  


Rendezvénynaptár
 A vírusidőszakot követő nyitás után fellélegezve, a július 16-18-ig tartó szabadtéri programkavalkád, a Krisna-völgyi Búcsú alkalmával remek lehetőség nyílik az önfeledt kikapcsolódásra. A Fonyód felől könnyen megközelíthető somogyvámosi családbarát fesztivál remek lehetőséget kínál a pihenőidő értékes eltöltésére. Mindez számtalan izgalmasabbnál izgalmasabb formában történhet ez alkalommal is. Az év e három napján mintegy nyolcezer érdeklődő fordul meg a Völgyben, akiknek többsége visszajáró látogatóvá válik, annyira lenyűgözi őket a csak itt fellelhető különleges atmoszféra.
 

Harmóniában a természet csodáival

Ha jártál már valaha Krisna-völgy szívet-lelket melengető oázisában, vagy ha most először látogatsz el ebbe a varázslatos világba, biztosan támad egy olyan érzésed, hogy ebből a békéből, nyugalomból, ami áthatja a hely minden szegletét, szeretnél magadnak vagy a családodnak, barátaidnak valamit hazavinni, emlékül megtartani. Íme, itt van rá az alkalom és a lehetőség! Bár az óriási terület teljes egészében nem lehet kizárólagosan a tiéd, de a szerzetesek szorgos kezeinek köszönhetően, a hely hangulatát apró, tündéri palackkertbe zárva, bájos önfenntartó florárium formájában megkaphatod, hogy mindig emlékezhess rá: Krisna-völgy lakói visszavárnak.

Mondhatnánk, hogy az idei év Búcsú-tematikája az önfenntartás köré csoportosul Krisna-völgyben, de mivel ez a törekvés általában is jellemzi az itt lakók életét, így az önfenntartásról szóló előadások, az ökoszemlélettel kapcsolatos kérdések megvitatása, az ebben a témában való segítségnyújtás szinte alapvetésnek számít minden időben.

Kiemelten nagy hangsúlyt kap azonban a fesztivál idején is, hogy az evés-ivás, a tárolás és a környezet tisztaságának megőrzése most is megvalósuljon, éppen ezért a kedves vendégek a finom, indiai falatokat cukornádból készült tányérokon, fa evőeszközök segítségével fogyaszthatják el az árnyékot adó étteremsátorban kihelyezett asztaloknál, hűs szikvízzel pedig bárki díjmentesen újra töltheti magával hozott palackját.

 

Fotó: Krisna-völgy; Magyar hódolat (Kalocsai ruhába öltöztetett murtik) 

Holi, az újjászületés színes ünnepe

A számtalan érdekesség és látnivaló közül különleges érdeklődésre tarthat számot idén is a július 16-án, pénteken 16 órakor kezdődő Holi fesztivál, mely a fiatalokon kívül egyre több felnőtt és gyerek látogatónak is vidám és élvezetes szórakozást kínál. A Holi ünnep India-szerte az egyik legkedveltebb fesztivál, mely eredendően a tavasz és az újjászületés érkezését jelzi. Hazánkban a meleg nyári napok teszik lehetővé, hogy részt vehessünk ebben a fantasztikus élményben. A hagyomány szerint a tűz, melyet ilyenkor gyújtanak, elégeti az előző időszak negatív energiáit, s a színes festékporok, festékek, illetve virágszirmok, amivel az emberek egymást játékosan megdobálják, bekenik, a jó győzedelmét hirdeti a gonosz felett. Érdemes előre felkészülnünk egy szett váltóruhával, mert ha részt veszünk ebben a kalandban, garantált, hogy szükségünk lesz rá.

 

Syama Handmade – kézműves mesterségek bemutatója a Búcsúban

Krisna-völgy megalakulása óta nagy figyelmet kap az ősi tradíciók felelevenítése, így az erre szakosodott Syama Handmade kézműves műhely és termékei is. Különlegessége, hogy az ősi indiai hagyományokat a későbbi európai fejlesztésekkel ötvöző szövés-fonás mesterségét a helyi szerzetesek kis csapata nem csupán szakértő módon műveli, hanem a nagy alapossággal végzett kutatásaik révén megszerzett tudásukat át is adják tanfolyamaikon, a Búcsú alkalmával pedig betekintést nyújtanak az érdeklődőknek a folyamatok rejtelmeibe. Az évtizedek során a kézimunkával történő gyapjú-, pamut- és kenderfeldolgozás lassan feledésbe merült, ám a környezettudatossághoz hozzátartozik az értékeink megőrzése, életünk minél kevesebb pusztítással járó fenntartása, így azon túl, hogy például a Syama Handmade munkásai helyben termelt, tilolt és gerebenezett lent és kendert használnak a ruhaneműk előállítására, előszeretettel készítenek újrahasznosított alapanyagokból táskákat, papucsokat, tároló kosarakat is. Ha fellelkesültünk a bemutatón, termékeiket helyben is lehetőségünk lesz megvásárolni. Kis, szalagszövött karkötőtől a pamut és gyapjú kendőkön át, a nyomódúcos mintázatú, gyönyörű terítőkig és helyben szövött szőnyegekig ritka kincsekre bukkanhatunk a standjuknál.

 

Ha szeretnéd, hogy teljes legyen ez a nyár, ajánlatos felfedezőútra indulni Krisna-völgybe. A kapuk hamarosan még szélesebbre nyílnak, a béke szigetének ezernyi fénye és színe bizonyosan minden elképzelésedet felülmúlja majd.

 

/A Búcsú további érdekes programjairól bővebb információkat a  bucsu.krisnavolgy.hu oldalon találhatnak. /

 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.(X)
 
 
[ 433 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x