Minden, amire egy pincérnek szüksége van!
Címlap / Ajánló / Minden, amire egy pincérnek szüksége van!

>

Minden, amire egy pincérnek szüksége van!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

A pincér szakma a szolgálatról szól, a vendég minden igényét a lehetőségekhez mérten ki kell elégíteni. Ehhez szüsége van gyors kapcsolatteremtő képességre, jó megfigyelő és következtetési képességre, mert felelősséggel tartozik azért, hogy arról az étteremről, ahol dolgozik, jó kép alakuljon ki. A vendég igényeit azonosítva tájékoztatni kell, valamint ha szükséges, tanácsokkal kell ellátni őket.  

Aki viszont szívesen lenne pincér, jelentkezhet pincérnek. Pincér tanfolyamok szervezése Budapesten a Bols Mixer Akadémián történik.

A jó pincér képességei

A pincér feladata igen sokrétű, de a konkrét feladatokat mindig az adott munkahely határozza meg, esetenként a pultos feladatát is ő látja el. Alapvető jellemzője, hogy mindig mozgásban van, hiszen akkor is sok dolga van, ha éppen nincs vendég.

Munkája a kirakatban van, mindenki látja, folyamatosan bírálják, figyelik. Nagy stressztűrő képességgel kell, hogy rendelkezzen, hiszen folyamatosan nagy nyomás alatt áll. Munkavégzése során figyelmesnek és gyorsnak kell lennie, de sokszor minden igyekezete ellenére a vendégek elégedetlenek a munkájával, ezért türelmesnek is kell lennie. Tudnia kell bánni az emberekkel, nem árt ha jó modorú, elegáns mozgású. Aki mogorva, félénk, szétszórt és pesszimista, nem pincérnek való.Hol dolgozhat a pincér?

A pincér vendéglátó helyeken dolgozik, így szállodákban, étteremben, kávéházban, presszóban, kocsmában fedett helyeken, de a szabadtéren is, ahol szükség van a munkájára. Munkarendje általában 12 órás műszakokból áll.

Melyek a pincér alapvető feladatai?

A pincérnek vannak olyan alapvető feladatai, amiket mindenképpen el kell tudnia végeznie.
  • Előkészíti az éttermet, megteríti az asztalokat.
  • Bekíséri a vendéget az étterembe, és megmutatja hova ülhet a vendég.
  • Ismerteti az étlapot, frissíti azt a napi aktualitásnak megfelelően.
  • Tájékoztatja a vendégeket az ételek összetételéről, ha igénylik az elkészítés módjáról is.
  • A vendégek rendeléseit eljuttatja a konyhába.
  • Az elkészült ételeket az asztalhoz viszi.
  • Vezetői utasításra számlát kell írnia, ellenőrizni a kifizetéseket valamint a napi bevétellel el kell számolnia.
  • Viztosítania kell az étterem rendjét és tisztaságát.
  • Be kell tartania a higiéniai követelményeket az asztaloknál.
  • Ha szükséges, az asztalterítőket cserélni.

Látható, hogy feladata sokrétű, sok dologra kell tudnia figyelni egyszerre, éppen ezért munkájához stabil egészségi állapotra, jó fizikai kondícióra van szüksége. Munkára való felvételéhez rendelkeznie kell érettségi bizonyítvánnyal és szakmai oklevéllel, valamint egészségkártyával. Egészségkártya nélkül nem alkalmazhatják. Előnyt jelent, ha van már munkatapasztalata, de jó ha van pultos, esetleg büfés gyakorlata is.

Összegezve:

A pincér szakmája a folyamatos mozgáson alapul. Megfelelő képzettséggel, jó emberismerettel és kedvességgel, figyelemmel és gyors mozgással kell párosuljon, hogy feladatait jól végezze, és elégedettek legyenek a vendégek a munkájával. De az a legjobb, ha munkáját szeretettel végzi, hiszen sokkal könnyebben tud a követelményeknek megfelelni.
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 712 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x