Gyógyító fürdőzés
Címlap / Ajánló / Gyógyító fürdőzés

>

Gyógyító fürdőzés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-27

Hazánk világviszonylatban is bátran nevezhető termál- és gyógyvíznagyhatalomnak, hiszen kevés olyan hely van a világon, ahol a mélyből feltörő gyógyhatású vizek ekkora gazdagságban lennének jelen.  

A gyógyvíz jótékony hatását már a kétezer évvel ezelőtt itt élő rómaiak is felfedezték és ki is élvezték, hiszen Aquincumban és a Balaton-felvidéken is létrehoztak közösségi fürdőket. Sorolhatnánk császárokat, királyokat, hódító törököket hosszasan, akik mind-mind nyomot hagytak fürdőkultúránk történelmében, a lényeg talán az, hogy a 21. század elején is elmondhatjuk: nagyobb fejtörést jelent hazánkban olyan területet találni, ahol nincs termálvíz, mint olyat, ahol van.

A termálvíz, bármenyire is azt gondoljuk, nem a bolygó mélyén, hanem az égben csapadék formában terem. Gyógyvízzé válásának legfontosabb periódusa, mikor lassan a mélyebb rétegekbe szivárog és a hosszú út során érlelődik, töltődik, telítődik. A termálvíz összetételét az határozza meg, hogy milyen kőzetekkel találkozik útja során, milyen ásványi anyagokat old ki a különböző rétegekből. A mélyben szerencsés esetben egy forró gyűjtőben koncentrálódik, ahonnan vagy egy törésvonal mentén spontán a felszínre tör, vagy ma már mesterséges fúrásokkal a felszínre segítik. De mi is a különbség termál- és gyógyvíz között? A termálvíz olyan ásványvíz, amelyben literenként 1000 milligramm ásvány található, és legalább 33 fokos hőmérsékleten tör a felszínre. Gyógyvíznek azokat a termálvizeket nevezzük, amelyek bizonyítottan rendelkeznek gyógyhatással. Fontos kiemelni, hogy miközben egy kitermelt olajmező soha nem képződik újra, addig a termálvíznél folyamatos az utánpótlás.  

A szakemberek szerint ezek a vizek nem csak a testre, a lélekre is kedvezően hatnak: Amennyiben a gyógyvízben el tudjuk engedni magunkat, tudunk önmagunkra koncentrálni, segít az önbizalom növelésében, az életcélunk meghatározásában, de az apróbb, kitűzött céljaink elérésében is. A bizalom és belső béke nem enged beférkőzést az elménkbe a negatív gondolatoknak. Egy lazító gyógyfürdő után az ember koncentráltabbnak is érzi magát. Képes a stresszes állapot megszüntetésére, és helyreállítja bennünk a belső békét.

Pásztor Ádám
, az AZ ÉV HOTELE című televíziós műsor múlt heti adásának főszereplője többek közt ezt a lazító hatását is élvezhette a hajdúszoboszlói gyógyvíznek kétnapos alföldi látogatása alatt, ahová feleségével, Pásztor-Levéli Karolinnal érkezett nagyon feldobott hangulatban, hiszen utazásuk hetén ünnepelték első házassági évfordulójukat.Az ünneplő fiatal pár nagyon kíváncsian vágtak neki a hétvégének, melynek több érdekessége is volt. Egyrészt Karolin marketingesként dolgozik egy cégnél, mely többek közt két szállodát is üzemeltet, így ő ezt a hétvégét bár kicsit viccesen, de szakmai útnak is tekintette. Mivel mindkettejüket családja, rokonsága, baráti köre a mai napig Mosonmagyaróvárhoz köti, így amikor el tudnak szabadulni a fővárostól, akkor ide utaznak, így saját bevallásuk szerint nekik Magyarország keleti fele szinte teljes vakfolt. Ezen a hétvégén lehetőségük nyílt arra, hogy ezekből a hiányosságokból valamennyit pótoljanak. Annál is inkább, mivel a két tesztelésre váró szálláshely az Alföld két teljesen eltérő részén várta őket.

FLOW Hotel & Conference****, Inárcs

A négycsillagos FLOW Hotel & Conference**** Budapest déli kapujától kevesebb mint 30 km-re található az M5-ös autópálya Inárcsi pihenőjének szomszédságában. A főváros és az ipari parkok közelsége miatt szálloda ideális választás az üzleti, az átutazó és a rendezvényes vendégek számára egyaránt. A hotel 88 db légkondicionált modern, letisztult, kényelmes Standard és Suite tipusú szobával rendelkezik. A szálloda 345 nm csúcskategóriás konferenciateremmel rendelkezik, mely 3 részre osztható hangszigetelt mobil térelválasztó elemekkel, igy akár egy időben 3 rendezvénynek, vagy szekciónak is lehetőséget biztosít. A wellness részleg a szálloda legtetején szaunákkal, 2 db jakuzzival, pihenőtérrel és egy jól felszerelt fitness teremmel várja a sportolni, vagy ellazulni vágyókat. A HIGH5 Bistro Étterem, mely akár 200 fő befogadására is alkalmas, külön büszkesége, hogy friss, modern koncepcióval alakították ki az étterem kínálatát, mind az A’la carte, mind a rendezvényes vendégkör részére, ahol nem csak a szállóvendégeket, hanem minden betérő vendéget szívesen látnak.

További részletek: https://www.flowhotel.hu/Ádámékra az inárcsi pihenő után egy teljesen más jellegű alföldi város várt, hiszen egészen Hajdúszoboszlóig utaztak. Az Európa legnagyobb fürdőkomplexumával büszkélkedő városban nem csak az egyedi gyógyvizet, de a különböző kezeléseket, a magyaros gasztronómiát és a hajdúsági vendégszeretetet is élvezhették. Ezen a helyszínen a Hotel Aurum****-ot vették szemügyre.

Hotel Aurum****, Hajdúszoboszló

A 4 csillagos Hotel Aurum**** Hajdúszoboszló belvárosában, a szinte egész évben lüktető Mátyás király sétányon található, 2-300 méterre a gyógyfürdő és az Aqua Palace bejáratától. Az impozáns villaépület első teraszai a sétálóutcára, míg hátsó erkélyei a csendes belső udvari wellness részlegre néznek. A szállodában 55 szoba található, Standard, Superior és Deluxe kategóriában, melyek közül az utolsó kettő erkéllyel is foglalható. A wellness különlegessége, hogy a medencék ugyanazzal a hajdúszoboszlói gyógyvízzel vannak feltöltve, amely a hajdúszoboszlói gyógyfürdőben is megtalálható. A beltéri részlegen két gyógyvizes medence, gőzkamra, finn szauna, hidromasszázs medence, és kondicionáló gépek biztosítják a pihenést vendégek számára, míg a kültéri AURUM BEACH különböző mélységű élménymedencével és a gyógyvizes medencével rendelkezik. A szálloda éttermében a reform- és a hagyományos konyha kedvelői is megtalálják a számításukat.

További részletek: https://hotelaurum.hu/Szavazz és nyerj egy utalványt!

A www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnap délig szavazhatsz a műsorban bemutatott szállodák valamelyikére. Ugyanis, aki szavaz, az nyerhet, egy utalványt abba a szállodába, ahová voksát leadta. Idén is minden szavazat számít, ugyanis ez egy verseny, ahol Te döntheted el, hogy melyik szálloda legyen a régió nyertese, majd végül AZ ÉV HOTELE.

Melyik legyen AZ ÉV HOTELE?

Az RTL műsorán futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni.AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 1265 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x