Karamellás almaleves szegfűborssal bolondítva
Címlap / Asztalra / Karamellás almaleves szegfűborssal bolondítva

Karamellás almaleves szegfűborssal bolondítva

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-23

A jófajta almánál nem sok zamatosabb és vitamindúsabb étel van, és ha értjük a módját, olyan különleges levest varázsolhatunk belőle, hogy a mesterszakácsok is megirigylik!  


Rendezvénynaptár

Hozzávalók: 

4 közepes savanykás alma
4 evőkanál cukor
1 darabka fahéj
3 szem szegfűbors
2 dl fehér bor
(betétnek tejbegríz)

Elkészítés:

4 közepes almát lereszelünk, és 2-3 kanál piruló cukorhoz adunk, amibe egy nagyobb darab fahéjat és 3 szem szegfűborsot dobtunk. Pár perc alatt megbarnul, és összeesik.

2 deci fehér borral /elhagyható/ + 1 dl vízzel felengedjük, vagy 3 dl vízzel, ha a bort kihagytuk. A fűszerek eltávolítása után turmixoljuk, lehűtjük. 

Sűríthetjük tejszínhabbal, kínálhatjuk tejbegrízzel: keményebbre főzött tejbegrízt, ha kihűlt, kanállal kiszaggatunk, és ezt tesszük a levesbe.
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 3544 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x