Padlizsánkrém
Címlap / Asztalra / Padlizsánkrém

Padlizsánkrém

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Reggelire, vacsorára kiváló, tálalható pékárúra, de pritamin vagy paradicsomparika szeletekre is kenhető. Most ősszel van idénye. 

4 kisebb, padlizsán, 1 vöröshagyma (2 gerezd fokhagyma), 1 csapott kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1,5 dl olaj vagy 8-10 evőkanál majonéz
      A padlizsánt megmossuk, letörölgetjük, majd egészben, kocsányostól alufóliával bélelt tepsibe fektetjük, és 45 percre forró sütőbe toljuk. A megsült padlizsánokat lefedjük. Min 15 percig így hagyjuk, vagy kihülésig, mert a gőzben a padlizsán összeesik, így héját és persze kocsányát könnyűszerrel eltávolíthatjuk. Ezután kissé ki is nyomkodjuk, így kevésbé valószínű, hogy keserű lesz, ráadásul állaga is jobbá válik. A padlizsánhúst lehetőleg fakéssel vagy rozsdamentes késsel finomra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, nagyon finomra aprítjuk (meg is piríthatjuk kissé), majd a padlizsánpürével, a sóval, a borssal összekeverjük; apránként az olajat is hozzáadjuk. Olaj helyett majonézzel is készíthetjük. Letakarva jól behűtjük. Puha kenyérre vagy pirítósra kenve kínáljuk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 15036 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x