HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-08-24
Címlap / Asztalra / Ünnep utáni tortúra: Mit csináljak a maradékból?

Ünnep utáni tortúra: Mit csináljak a maradékból?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-08-24

Most jön az igazi fejtörés, konyhai okoskodás: mit kezdjünk az ünnepek utáni maradék finomságokkal?  

 

Rendezvénynaptár

Maradék főtt zöldségből: zöldséges tepsis finomság
Hozzávalók:
Főtt zöldség(sárgarépa, borsó, gyökér, karalábé, kukorica, burgonya, stb.)
2 dl tejszín
1 ek. étkezési keményítő
20 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
bors, só
pici olaj

A tepsi alját kiolajozom, beleterítem a kockára ill. karikára vágott zöldséget. A tejszínben elkeverem a keményítőt, sót és borsot. Ráöntöm a zöldségekre, és bőségesen megszórom reszelt sajttal. 180 fokon a sütőben összesütöm!

Vegetáriánusoknak is finom egytálétel, de a húsevőknek sem gond, ha a sok ünnepi étel után valami egyszerűbbet is készítünk!

Maradék rizsből: rizses-zöldséges egytál
Hozzávalók:
Maradék rizs (lehet rizibizi vagy zöldséges is)
Reszelt sárgarépa
Kukorica
Curry, só és olaj

A reszelt sárgarépát kis olajjal megkapatom, de éppen csak, nem kell puhának lennie. Hozzáadom a kukoricát, a rizst és a curryt. Ízlés szerint sózom!

Ha hiányzik valami még hozzá, lehet reszelt sajttal turbózni, de így magában is finom és különleges ízhatású! 

Maradék sült húsból: tejszínes-sajtos hús
Hozzávalók:
Bármilyen maradék sült hús (én sült csirkemellből szoktam, ha csontos a hús, ki kell szedni belőle a csontot)
6-8 szelet húshoz 2 dl főzőtejszín
20 dkg reszelt sajt
Fűszerek, ha szükséges

A hússzeleteket elrendezzem egy tepsiben, ha szükséges, még megfűszerezem saját ízlés szerint. Ezután ráöntöm a tejszínt, és rászórom a reszelt sajtot. A sütőben összesütöm, majd burgonyapürével tálalom.

Maradék húslevesből: gombaleves Niki módra
Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
20 dkg gomba
olaj
só, bors
levestészta
maradék húsleves minden nélkül
petrezselyemzöld

A hagymát apróra vágom, egy pici olajat teszek egy lábasba. A hagymát megpárolom rajta, hozzáadom az apróra vágott gombát, sózom, borsozom. Ha már megpárolódott, felöntöm a húslevessel. Felforralom, és beleteszem a levestésztát. Készre főzöm, és petrezselyem zöldet szórok rá.






 
 
[ 9049 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x