Mi legyen a tízórai?
Címlap / Asztalra / Mi legyen a tízórai?

Mi legyen a tízórai?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Állandó probléma, hogy finom is legyen, tápláló is, és változatos. Ehez próbálok a héten segítséget nyújtani!Így biztosak lehetnek benne,hogy adalékmentes és ízletes uzsonnát kapnak a gyerkőcök!  

Kakaóscsiga-az örök klasszikus

Minden kis- és nagy gyerek szereti, szívesen is fogyasztja!

Hozzávalók: fél kg liszt, fél dl tej+annyi, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, fél kocka élesztő, 3-4 kanál cukor, fél dl olaj, csipet só, a töltelékhez 10 dkg olvasztott margarin, 10 dkg kakaó ízlés szerinti cukorral

A tejet meglangyosítom, pici cukrot teszek bele és belemorzsolom az élesztőt. Hagyon felfutni, majd a liszthez adom a maradék cukorral együtt. Elkezdem összegyúrni, fokozatosan adagolom hozzá a langyos tejet, majd az olajat. Kb. annyi tejet teszek,hogy az jól gyúrható tészta legyen. Letakarva 1 óráig kelesztem. Ezután kinyújtom kb. 1 ujnyira, megkenem az olvasztott margarinnal és leszórom a kakaóval. Feltekerem és 2-3 ujnyi darabokra vágom. Papírral bélelt tepsiben teszem, kis helyet hagyva közöttük. Letakarva még egy rövid ideig hagyom kelni. 180 fokos sütőbe teszem. Amikor félig megsült cukros tejjel meglocsolgatom a csigákat, mindegyikre 2-3 kanállal teszek. Készre sütöm!

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2291 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x