Eper krémes
Címlap / Asztalra / Eper krémes

Eper krémes

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-30

Sebestyén Zoltánné egy teljesen aktuális recepttel örvendeztetett meg minket!Hajrá eper! 


Rendezvénynaptár
Eper krémes:

Hozzávalók:
6 tojásból nagy tepsiben piskótát sütünk.
Én nagyon egyszerűen így csinálom:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét habbá verem,közben kis adagokban hozzáadok 6 kanál kristálycukrot és 1dl vizet,ha felverődött egyenként belekeverem a tojások sárgáját(ugyanúgy gyors fodulattal),majd beleszitálok 6 pupozott evőkanál lisztet,1 evőkanál étkezési keményítőt és 1teáskanál sütőport.Ezt is géppel(lassú fokozaton) keverem hozzá.Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és így sütöm.Jó puha lesz a piskóta!

A krémhez: 2csomag vaníliás puding, 8dl tej, 3kanál cukor, 5dl tejszín, 1cs.habfix, 2pohár epres joghurt, 20dkg eper

A pudingokat a tejben megfőzzük,majd még langyosan(jobban el tudjuk kenni)a félbevágott piskótára kenjük.A tejszínhabot a fixálóval keményre verjük,majd belekeverjük a joghurtokat és a villával összenyomkodott epret.A pudingot karikára vágott eperszeletekkel terítjük be,majd erre jön a tejszínhabos krém.A tetejét beborítjuk a piskóta másik felével.Jól lehűtjük és már ehetjük is.Nagyon finom frissítő desszert!!!Csinálhatjuk ugyanezt,mindig az aktuális friss gyümölccsel,persze olyan ízű joghurttal(meggy,barack).



Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 4603 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x