Receptverseny - Marhahúsos egytál
hirdetés
Címlap / Asztalra / Receptverseny - Marhahúsos egytál

Receptverseny - Marhahúsos egytál

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

E heti nyertesünk Szűcs Teodóra egy családi kedvencüket küldte be nekünk!Gratulálunk! 


Rendezvénynaptár

Marhahúsos egytál
Hozzávalók: 60dkg marhacomb/borjú színhús, 1kg orsótészta, Fél (nagy) fej hagyma, 3 tojás, Só, Bors, Őrölt paprika, Ételízesítő, Olaj

A húst kb. 1-2 cm nagyságú kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és egy fazékban forró olajon üvegesre pirítjuk. Ezután beletesszük a húst és pár percig együtt sütjük a hagymával, miközben kavargatjuk. Mikor a hús már kivilágosodott, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi a húst és adunk hozzá sót, borsot, ételízesítőt és paprikát (mintha pörköltöt készítenénk). Lefedjük az egészet és közben egy másik edényben kifőzzük a tésztát. A tésztát ne főzzük túl puhára, majd szűrőn csepegtessük le és tegyük félre. A hús akkor lesz kész, amikor már alig van lé alatta, de ügyeljünk arra, hogy időnként kevergessük és ellenőrizzük. Egy tálban közben készítsük elő a 3 felvert tojást, amit sóval és ételízesítővel fűszereztünk. Mikor a hús alatt már csak kevés lé van, akkor rátesszük a tojást és kevergetés mellett jó alaposan összesütjük a hússal. Ezután összekeverjük egy nagy edényben a tojásos húst a tésztával és már kész is az étel. Kínáljuk savanyúsággal, tartármártással.
Jó étvágyat!




 
 
[ 2668 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x