Shawarma, a Közel-Kelet gyrosa
Címlap / Asztalra / Shawarma, a Közel-Kelet gyrosa

Shawarma, a Közel-Kelet gyrosa

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-24

Fűszeres hús és zöldség szendvicsként vagy tálon tálalva - otthon is elkészítheted!  


Rendezvénynaptár



Hozzávalók:

25 dkg bárányhús
25 dkg marhahús
őrölt koriander
őrölt római kömény
petrezselyemzöld

olaj

Elkészítése:

A húsokat vékony csíkokra vágom, olajat öntök rá és hozzákeverem a fűszereket, kivéve a sót. Ezután hagyom állni, hadd érjenek össze az ízek, lehet ez akár 1-2 nap is. Ezután teflon serpenyőben vagy wokban sütöm meg a húst több részletben, hogy inkább kívülről süljön rá szép, piros kéreg és ne párolódjon.

A kész húst lafába, vagyis lapos arab kenyérbe töltve szokták enni - tahinivel, humusszal vagy fokhagymás majonézzel és zöldségekkel.

 
 
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 5375 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x