Spagetti juhsajttal
Címlap / Asztalra / Spagetti juhsajttal

Spagetti juhsajttal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A hagymát, fokhagymát, petrezselymet megtisztítva apróra vágjuk. A fele olajon üvegesre pároljuk. A megmaradt olajon a darált húst egy edényben morzsásra átsütjük. Hozzáadjuk a megmosott, kisebb kockákra vágott paradicsomokat, az aprított zöldségeket, a hagymakeveréket, a kakukkfüvet, cukrot, babérlevelet. 

Hozzávalók:
0,5 kg spagetti,
10 dkg juhsajt (vagy egyéb lágysajt),
0,5 dl tejszín,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg vegyes leveszöldség,
0,5 kg darált vegyes hús,
0,5 kg koktélparadicsom,
0,5 dl olaj,
0,5 l húsleves (kockából),
1 teáskanál cukor,
1 teáskanál kakukkfű,
1 babérlevél,
1 csomag petrezselyem,
só,
bors,
fűszerpaprika

Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát, petrezselymet megtisztítva apróra vágjuk. A fele olajon üvegesre pároljuk. A megmaradt olajon a darált húst egy edényben morzsásra átsütjük. Hozzáadjuk a megmosott, kisebb kockákra vágott paradicsomokat, az aprított zöldségeket, a hagymakeveréket, a kakukkfüvet, cukrot, babérlevelet. Sóval, borssal, fűszerpaprikával ízlés szerint ízesítjük, a húslevessel felöntjük. Fedő alatt 30 percig, többször megkeverve, lassan megfőzzük. A spagettit enyhén sós vízben roppanósra kifőzzük. Leszűrve melegen tartjuk.

A sajtot elmorzsoljuk, vagy apróbb kockákra vágjuk. A babérlevelet eltávolítjuk a mártásból. Még egyszer ízleljük, és ha kell ízesítjük. A tejszínt elkeverjük a mártásban. A spagettit elosztjuk a tányérokon, a mártást is, végül megszórjuk a sajttal. Azonnal, forrón tálaljuk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2251 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x