Libanyakleves lúdgége tésztával
Címlap / Asztalra / Libanyakleves lúdgége tésztával

Libanyakleves lúdgége tésztával

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-03

Libát Márton napon kívül még karácsonykor, vagy nagy családi ünnepekre is készíthetünk. 


Rendezvénynaptár
Hozzávalók:
kb. 1 kilónyi libanyak,
4-5 db sárgarépa,
2 gyökér,
1-1 darabka zeller és karalábé,
3 gerezd fokhagyma,
1 kis fej vöröshagyma,
1-1 csokor zeller és petrezselyemzöld,
1 kis darab kelkáposzta,
só, szemes bors, ízlés szerint lestyánlevél

lúdgége

Elkészítés:

A libanyakat alaposan megmosom, többször, a bőrét is alaposan megtisztítom. Ezután egy nagy lábasba teszem és vizet öntök rá. Felteszem főni, amikor már van habja azt egy szűrővel leszedem. Én erre a módszerre esküszöm, még soha nem lett zavaros a levesem. (Van aki nem szedi le a habot, nekem ez a módszer vált be).

Közben a zöldséget megtisztítom, megmosom, ha túl nagyok akkor több kissebb darabba vágom. Például a répát félbe, a zellert 2 darabba, stb. Ha már a leves nem habzik akkor teszem bele a zöldséget, sót és szemes borsot. Félig lefedve kis lángon főzöm legalább 3 órán át. Ha a húsba már könnyen belemegy a villa akkor jó lesz.

Lúdgége tésztát ajánlok hozzá, de mindenképp fontos, hogy ne spóroljunk a tojással, válasszuk a legalább 6 de inkább 8 tojásos tésztát.

Tipp Nikitől: Piacok azon részében ahol őstermelők árusítanak sokszor lehet kapni házi tésztát, ennek nincs párja, érdemes utánajárni! Ha a libanyakból főtt levest túl zsírosnak érezzük, ne minden nyakon hagyjuk fenn a bőrt! A lestyántól a húsleves finomabb illatú lesz, de nem mindenki szereti.
Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 9293 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x