Fűszeres aprópecsenye sajtos rizsgombóccal
hirdetés
Címlap / Asztalra / Fűszeres aprópecsenye sajtos rizsgombóccal

Fűszeres aprópecsenye sajtos rizsgombóccal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-10

Liszttel megszórjuk, elkeverjük és kevés vízzel felengedve puhára pároljuk. Közben elkészítjük a rizsgombócokat. A rizst kevés olajban megpirítjuk és kétszeres mennyiségű forró vízzel felengedjük. 


Rendezvénynaptár
szűzpecsenye
50 dkg
zsír 5 dkg
vöröshagyma 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
gomba 15 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
liszt 3 dkg
rizs 20 dkg
olaj 3 dl
paradicsompüré 4 dkg
Reszelt Pannónia sajt 12 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
őrölt bors, só

Elkészítése:
A szűzpecsenyét ceruza vastagságú csíkokra vágjuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a húst. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük és erős tűzön pirítjuk. Amikor a hús félig puha, beletesszük a vékony szeletekre vágott gombát, a vágott zöldpetrezselymet és együtt tovább pirítjuk. Liszttel megszórjuk, elkeverjük és kevés vízzel felengedve puhára pároljuk. Közben elkészítjük a rizsgombócokat. A rizst kevés olajban megpirítjuk és kétszeres mennyiségű forró vízzel felengedjük. Megsózzuk, belekeverjük a paradicsom-pürét és a kisebb fej vöröshagymát. Amikor megfőtt, kissé kihűtjük, belekeverjük a reszelt sajtot és tojás nagyságú gombócokat formálunk belőle. Zsemlemorzsában megforgatva bő, forró olajban kisütjük.



 
 
[ 1999 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x