Bence kifli - sonkás, szalonnás, hagymás uzsonna kifli
Címlap / Asztalra / Bence kifli - sonkás, szalonnás, hagymás uzsonna kifli

Bágyok Karcsi

Bence kifli - sonkás, szalonnás, hagymás uzsonna kifli

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-12-12

Házilag készült, laktató, kiadós finomság. 

 

Hozzávalók:

• 0,5 kg liszt
• 2,5 dkg élesztő
• 1 csapott kanál cukor
• 1,5 dl aludttej
• só
• 1 dl víz
• 1 evőkanál disznózsír
• 10 dkg füstölt sonka
• 5 dkg füstölt szalonna
• 10 dkg hagyma
• 20 dkg sajt

Elkészítése:

Sajnos kisebbik fiam Bence nem él velem, de ismerve az ízlését biztos, hogy kedvence lesz az alábbi kifli, ezért is neveztem el róla ezt a receptet. Remélem, mihamarabb találkozok vele, hogy el tudjam számára készíteni ezt a finomságot.

1 dl kéz meleg vízbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és meleg helyen felfuttatom.
Az átszitált lisztet elmorzsolom 1 nagy evőkanál zsírral, sóval, hozzáadom a felfutott élesztőt, az aludttejet. Kb negyedórán keresztül kézzel dagasztom.

Körülbelül 1 órát kelesztem. Ameddig a tésztám kel, addig a sonkát, szalonnát, hagymát apróra kockázom és összekeverem. Amikor a tészta megkelt hozzáadom az összekevert sonka, hagyma, szalonna keveréket, és alaposan közzé dagasztom. Nyolc egyforma darabra vágom, kis gombócokat formázok belőle. A gombócokat kinyújtom, szélére helyezek egy csík sajtot és feltekerem, mint a kiflit.

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, kb 20 percet még kelesztem. Előmelegítet sütőbe, legmagasabb fokozaton kb 10 percet sütöm, majd harmadolom a sütő fokozatát. (azért így írom, mert nem mindenkinek van hőmérős sütője). Sütés közben vagy kétszer még megkenem a tetejét vízzel. Amikor megkopogtatom és kong, akkor készre sült. A sütőből kivéve még egyszer megkenem vízzel a tetejét.

Extra tanácsok:

Amennyiben tűzhely sütőjében sütöd, figyelj, hogy olyan tepsibe helyezd, ami nem tölti ki teljes szélességében. Legyen a meleg levegőnek hely áramolni. A sütő aljára egy kis edénybe helyez vizet. Garantáltan szép és egyenletes lesz a tésztád héja. Ne feled vízzel megkeni sütés előtt, és amikor kiveszed a sütőből a kész tésztát, akkor is, még forrón kend meg vízzel. Ha szép piros, fényes héjat akarsz, akkor megkenheted tojássárgájával.




 






 
 
[ 5426 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x