Tepsis borda Göcseji Csípőspaprikás sajttal
hirdetés
Címlap / Asztalra / Tepsis borda Göcseji Csípőspaprikás sajttal

Tepsis borda Göcseji Csípőspaprikás sajttal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

Serpenyőben vajat hevítünk, majd a szeleteket beletéve, szép pirosra sütjük. Kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a burgonyát 


Rendezvénynaptár
burgonya
60 dkg só, őrölt fehér bors, szerecsendió
sertéskaraj 40 dkg köménymag
vaj 8 dkg
tejföl 2 dl
paradicsom 12 dkg
Göcseji Csípőpaprikás sajt 15 dkg

Elkészítése:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. A hússzeleteket kivereget-jük, sózzuk és törött borssal meghintjük. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a szeleteket beletéve, szép pirosra sütjük. Kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a burgonyát, meglocsoljuk tejföllel és ráhelyez-zük a hússzeleteket. A paradicsomot karikára vágjuk és mindegyik hús tetejére 4-5 paradicsomszeletet teszünk, majd egy-egy szelet sajttal beborítjuk. Az így elkészített tepsis bordát megszórjuk őrölt köménymaggal, reszelt szerecsendióval, majd alufóliával légmentesen lezárjuk.

Közép meleg sütőbe tesszük és kb. 8-10 percig sütjük. Ekkor eltávolítjuk a fóliát és a sütőbe visszatolva még 4-5 percig pirítjuk.




 
 
[ 3152 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x