Borjúhús rizottó
Címlap / Asztalra / Borjúhús rizottó

Borjúhús rizottó

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Laktató, könnyen elkészíthető főétel.  

Hozzávalók:

borjúhús 50 dkg
zsír 10 dkg
vöröshagyma 5 dkg
rizs 25 dkg
gomba 10 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
zöldborsó 10 dkg
Pannónia sajt 15 dkg
őrölt bors, só

Elkészítése:

A borjúhúst a pörköltnél szokásosnál kisebb kockákra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát a felhevített zsírban aranysárgára pirítjuk, beletesszük a húst, sóval, őrölt borssal ízesítjük és fedővel letakarva, mindig csak kevés vizet aláöntve pároljuk.

Közben egy másik edényben a megmosott és lecsurgatott rizst kevés zsíron jól átforrósítjuk. Hozzákeverjük a megtisztított, megmosott, vékony szeletekre vágott gombát és az apróra vágott zöldpetrezselymet, majd az egészet hozzáadjuk a félpuhára párolódott, zsírjára pirult borjúhúshoz. Összekeverjük és forró vízzel felengedjük. A víz a rizs mennyiségének a duplája legyen. Lefedjük és forró sütőben megsütjük.

Amikor elkészült, hozzákeverjük a külön megfőzött zöldborsót és a lereszelt Pannónia sajt felét. A borjúhús rizottót csészébe nyomkodjuk és így borítjuk tálra. Tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, külön tálban paradicsommártást kínálunk hozzá.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4883 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x