Házi planetárium - Neked is lehet!
Címlap / Otthon / Házi planetárium - Neked is lehet!

Házi planetárium - Neked is lehet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Nyakunkon az ősz. Már nem andalgunk szerelmünkkel a nyári éjszakában, már nem bámuljuk együtt a csillagokat, mert felhők és esőfüggönyök takarják az égboltot szemünk elől. 

De a közös csillag keresésének kalandja elérhető már a zivatarok elől, a szobába és a meleg takaró alá bújó szerelmeseknek is. A netről ingyenesen letölthető Stellarium számítógépes program nemcsak betekintést nyújt számunkra a minket körülvevő csillagos égről, hanem komoly tudással is felruház minket.

„A Stellarium egy nyílt forráskódú planetárium a számítógépünkre. Valósághű égboltot láthatunk 3D hatásban, mintha a saját szemünkkel néznénk fel az égre vagy távcsövet, teleszkópot használnánk.”

A honlap ugyan angol nyelvű, de a programban a magyar nyelv is kiválasztható.
Laptopunkkal sok-sok csillagrendszert tarthatunk az ölünkben. Végigjárhatjuk a Tejutat, 12 különböző kultúra csillagkép elnevezéseit tanulmányozhatjuk (pl. Egyiptom, India, Kína), galaxisokon utazhatunk át, csillagködök mélyére nyerünk bepillantást, megnézhetjük a naplementéket, a nap- és holdfogyatkozásokat egész más szemszögből.


Egy új, modern, de nem kevésbé romantikus módon kereshetjük meg kedvenc csillagzatunkat kedvesünkkel. Nemcsak a csillagászok, hanem az asztrológia iránt érdeklődők, vagy egyszerű csillagrajongók is izgalmas utazásokat tehetnek a program segítségével, sőt remek segítség a megértésben, a tanulásban. Születési horoszkópunkat beállítva új szemszögből nézhetünk rá az akkor aktuális csillagállásokra. Még oktatóanyag is készíthető a segítségével.

Kedvenceim közé tartozik a napfogyatkozási bemutató, ahol nemcsak az esemény különböző fázisait láthatjuk, hanem a Földre gyakorolt vizuális hatásait is. 3D-hatásban követhető, hogy mikor mennyi fény vagy árnyék jut az érintett területre.

A másik izgalmas lehetőség, hogy nemcsak a Földről, hanem más bolygók felszínéről is nézhetjük a csillagos eget és elképzelhetjük, hogyan látják a Földet az esetleges kíváncsiskodók az űrből.

Ha a hideg, az eső, a szél be is űzött a szoba mélyére, a csillagos ég attól még nem tűnt el. Csak állítsuk be a koordinátákat és kalandra fel!

www.stellarium.org

Tara

Kép: Jeff Fennell - Northern Stars
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9597 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x