Vásároljunk! Praktikum vagy minőség?
Címlap / Otthon / Vásároljunk! Praktikum vagy minőség?

Vásároljunk! Praktikum vagy minőség?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Sajnos sokszor azt tapasztalom, hogy muszáj választani a praktikum és a minőség között, ha nem akarom a fél életemet rászánni a megfelelő darab megtalálására. Nagyon sok ismerősöm szintén turkálókban találja meg a legjobb ruhadarabjai, ahol minimális összegekért meg tudják venni. A magam részéről szívesen vásárolnék szaküzletben, azonban úgy látszik, ott nem szívesen adnak el. Hogy is van ez? 

Szerettem volna egy bőr/műbőr hátizsákot. Közepes méretűt, sok rekesszel. Ezért elmentem több táska-boltba. Szép színes darabokat találtam, láthatóan nagyon jó minőségben és ennek megfelelő borsos áron (10-30.000,- Ft). Azonban még a méretben vágyaimhoz legközelebb eső sem tudta azt az alapfunkciót, ami egy hátizsák ismérve. Szerintem. Például azt, hogy a bankkártyámnál nagyobb méretű dolgokat kényelmesen bele lehessen pakolni (mondjuk egy fél literes vizesflakont).

A praktikumot nyomokban sem ismerik a gyártók.
Általában rossz helyen nyílik a cipzár, kicsik a zsebek – ha egyáltalán vannak, de inkább ömlesztve lehet pakolni a pici kis helyre. Ez egy nő számára elfogadhatatlan szempont, hiszen úgy is több dolgot cipelünk magunkkal általában, mint amire feltétlenül szükségünk lenne. Tehát a szaküzletben praktikummentes és drága táskákat találtam szép színben – ám használhatatlanul.


Nem adtam fel és eltökélten kerestem a nekem valót. Meg is találtam – a szombati kirakodópiacon. Egy nagy műanyag dobozban voltak ömlesztve a kistáskák, nagytáskák, hátizsákok. Kiemeltem az elsőt, és azonnal tudtam, hogy ő lesz az enyém. Minden zsebe pont ott van, ahol annak lennie kell, tökéletes a mérete és kismillió különválasztható rekesszel rendelkezik. Az ára? 2.000,- Ft (!) Praktikus, kényelmes, olcsó sőt még szép is és kellemes a tapintása. Talán az egyetlen „hibája”, hogy műbőr. Bár ez a keresés elején sem volt kizáró tényező.

Ugyanezt tapasztaltam nemrég kabátvásárlás kapcsán. Kerestem, kerestem. Az üzletekben szép kabátok lógtak, csak egyik sem a méretemben, a stílusomban és a fazont is csak kétféleképpen tudták elképzelni, általánosan 14-28.000,- Ft közötti összegben.
Azután egy aluljáróban bukkantam arra a kabátra, amit fél perc múlva már ki is fizettem. Színes, kényelmes fazonú. Csinos, van tartása, meleg, azonnal volt a méretemben is és nocsak, összesen 4.000,- Ft (!) volt az ára.

Hogy is van ez? Őszintén szólva, megvettem volna a drágább, jobb minőségűnek tűnő darabokat is, ha nem olyan szűklátókörűen gondolkodnának a tervezők. Vajon miért van az, hogy ami praktikus és hosszú távon használható az csak aluljárókban, turkálókban és piacokon bukkan fel? Nagyon sok ismerősöm a legjobb ruhadarabjait turkálókban találja és minimális összegekért tudják megvenni.


A magam részéről szívesen vásárolnék szaküzletben, azonban ott úgy látszik nem szívesen adnak el. Szépen mutat a polcon az áru az igaz, gyönyörködöm is benne – azután máshol veszem meg a terméket, ahol a mindennapi ember igényei szerint készítik el a terméket.

Nemrég egy táskaturkáló üzlet nyílt a közelünkben és mivel minden nap mellette megyek el, így erős kísértésnek vagyok kitéve, ugyanis szebbnél szebb darabok csalogatnak maguk felé.
A nők végzetei: a cipők és a táskák… vásároljunk!?

Tamás Krisztina (Tara)

Képek:
piqs.de: Knipsermann - Madame
piqs.de: Nikonlaus - Straßenmädchen
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4149 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x