Felvonulás vasárnap a nők elleni erőszak ellen
Címlap / Otthon / Felvonulás vasárnap a nők elleni erőszak ellen

Felvonulás vasárnap a nők elleni erőszak ellen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-03

1991 óta világszerte megtartják a 16 akciónapot a nők elleni erőszak ellen, vasárnap gyere el te is és segíts minél több ember figyelmét felhívni az erőszakra! 

1991 óta világszerte november 25. (a Nemzetközi nap a nők elleni erőszak megszüntetéséért) és december 10. (az emberi jogok világnapja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek a 16 akciónapot (16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen), hogy az erőszak súlyosságára irányítsák a nyilvánosság figyelmét, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a politikusokra és a jogalkalmazókra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetéséért.

Az áldozatok iránti szolidaritásuk jeléül százezrek viselnek lila szalagot (a párkapcsolati erőszak elutasításának jelképét), illetve fehér szalagot (a nők elleni erőszakot elutasító férfiak mozgalmának jelképét).


Felvonulás Budapesten


Idén 9. alkalommal rendezzük meg azt a felvonulást, amely a párkapcsolati erőszak következtében meghalt női áldozatoknak állít emléket, a nőket érő strukturális - ezen belül idén kiemelten a szülészeti - erőszakkal szembeni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet.

A partnerük vagy volt partnerük által bántalmazott nők száma Magyarországon
becslések szerint csaknem félmillió. A nők jogainak semmibe vétele és a nőket érő brutalitás azonban az élet számos területén, így többek között a szüléshez való szabadság korlátozásában, és a kórházi szülészeti ellátásban is megnyilvánul. A szülészeti erőszak tárgykörének idén kiemelt szerepet szánnak, tekintettel a hazai törvényi szabályozás hiányából, illetve a meglévő egészségügyi szabályozás diszkriminatív alkalmazásából adódó súlyos problémákra, a nők szüléssel kapcsolatos önrendelkezési jogainak ebből következő korlátozására, a várandós nők és partnereik, a bábák, a dúlák, valamint a háborítatlan szülés jogát támogató orvosok megfélemlítést célzó
meghurcolására.


A program november 28-án vasárnap:


14:00-15:00 Megnyitó a Pilvax Kávéházban. (1052 Budapest, Pilvax köz 3.)
A nők elleni erőszak helyzete 2010-ben: a résztvevô szervezetek beszámolnak az idei évről;
megemlékezés az elmúlt 12 hónap alatt párkapcsolati erőszak következtében meghalt nőkről.
Sajtótájékoztató.

15:00-16:00 Felvonulás a Néma Tanú sziluettekkel.
A felvonulás útvonala:
Haris köz-Váci utca-Vörösmarty tér.
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3621 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x