Szakrális Földrajz: együttélés a Földdel
Címlap / Otthon / Szakrális Földrajz: együttélés a Földdel

Szakrális Földrajz: együttélés a Földdel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

A földrajzról mindenkinek általában az jut először az eszébe, amit az iskolában tanult. Térképek, országok, különböző domborzati formák stb. Főként az, hogy mi hol van ill. anyagi minősége miatt számszerűsíthető adatok ugranak be. A Szent Földrajz ennél sokkal több, mivel a világot holisztikusan térképezi fel. A testi, lelki, szellemi egység nyomán a Föld bolygót sem csupán csak anyagnak, hanem élő lénynek tekinti. A láthatatlan világ kérdéseivel is foglalkozik, mint például a tájak üzenete, zarándokutak stb. 

A zarándokutakat lelki utaknak is nevezhetjük, amelyek olyan folyamatot idéznek meg, ami a lelkünk legmélyéhez vezethet. 

Zarándokutak – lelki utak

Szent helyek
A tér minősége a világ különböző pontjain, helyein egészen más. Gondoljuk például a szent helyekre, amelyek általában erővonalak kereszteződésében találhatók. Az ember és környezete között folyamatos kölcsönhatás van, azaz ha elmegyünk egy szent helyre, csodálatos energiákkal tudunk feltöltődni. Ezt az érzést felerősíti, ha szent időben megyünk a szent helyre, például pünkösdkor Csíksomlyóra.

„Az történik a világban, ami a szent helyeken történik, és az történik a szent helyeken, ami a világban történik.” Balla Ede

A szent helyek a Föld bolygó akupunkturális pontjai, amelyeknek fontos a spirituális szerepe is. Ilyen helyeken az ember olyan magas rezgésszintre kerülhet, hogy elveszítheti az időérzékét. Érdemes éltetni ezeket a helyeket, hiszen annyi életerővel tölti meg az odalátogatókat, hogy ezt az energiát akkor is tovább tudja sugározni, miután visszatér a hétköznapi életbe.

A szakrális földrajz vizsgálja továbbá a különböző domborzati formák, alakzatok milyenségét és együttállási formáit. A helynevek üzenete is érdekességet ad.
 
A Föld erei a folyók

Beteg táj, beteg ember
„Ahogy élsz a tájban, úgy fog a táj éltetni téged.” Balla Ede

Minden táj elemekből álló egység, rendszer. Egészséges, ha az elemei belső rend szerint működnek. Amikor viszont az elemek, részek kivonják magukat a szervezet irányítása alól, megszületnek a rákos sejtek. Bizonyos részek túlburjánzása mutatja, hogy egy táj beteg. Ilyen lehet a monokultúrás gazdálkodási forma, az intenzív bányászat, az építkezések, a nagyvárosok terjeszkedése. Tehát a holisztikus szemlélet szerint minden mindennel összefügg. A rákos betegségek tehát a tájban is megjelennek éppen ugyanúgy, ahogy az emberben.

Egészséges tájban egészséges élet
A szent földrajz lényege, hogy megismerjük tágabb környezetünket és az, hogy rálássunk az összefüggésekre a Föld bolygó és az emberiség testi, lelki, szellemi állapota között. Ezután már nem vonhatjuk ki magunkat a felelősségvállalás alól, hiszen mi is részese vagyunk az egésznek. Miután felismerjük a helyzetet és őszinték vagyunk önmagunkkal, azaz vállaljuk a felelősséget, tűzzünk ki célokat, váltsunk környezettudatos életmódra. Nagyon sok olyan dolog van, amit mindenki megtehet függetlenül attól, hogy vidéken vagy városban él.

Balla Ede a „Szent földünk rajza” című könyv írója tanfolyamot tart Pilisszántón a Szakrális földrajzról. A székelyföldi írótól a következő kérdésekre kaphatunk választ a tanfolyamon: Mi a szent földrajz? Milyen eszközöket használ? Hogyan működik a világ? Hogyan kell együtt élni a tájjal, a bennünket körülvevő természettel? Mit üzen számomra az otthonom, a Kárpát-medence szent földrajza (Szent helyek, zarándokutak, formák a tájban)? Mit rontottunk el? Hogyan lehetünk újra egészségesek? Hogyan tudjuk a teret programozni?

Kérésedre tájékoztatót küldünk, írj egy e-mailt a nwg@magyarterrendezes.hu e-mailcímre!

További információ: www.magyarterrendezes.hu


Németné Wéber Gabriella

Képek:
dan / FreeDigitalPhotos.net
Evgeni Dinev / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6848 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x