Európai Ökofalu Találkozó Krisna-völgyben
Címlap / Otthon / Európai Ökofalu Találkozó Krisna-völgyben

Európai Ökofalu Találkozó Krisna-völgyben

Forrás: krisna.hu
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-27

2012 júliusában a Nemzetközi Ökofalu Hálózat (Global Ecovillage Network, rövidítve: GEN) a somogyvámosi Krisna-völgyben rendezi meg nagyszabású éves találkozóját és szakmai programját. Az érdeklődőket szakmai programmal és körbevezetésekkel is várják a nyílt napon! 

A Nemzetközi Ökofalu Hálózat 1995-ös létrehozása óta kiemelkedő szereplőjévé vált a világ környezetvédelmi és fenntarthatósági programjainak és aktív résztvevője a jövőnket döntően befolyásoló nemzetközi klímacsúcsoknak is.

A GEN olyan gyakorlati tudással rendelkező csoportokat és településeket egyesít, amelyek sikerrel valósítják meg a fenntarthatóság elveit a hétköznapokban. Az ökofalvak a gyakorlati példamutatáson túl oktatási és kutatási központokként is működnek, és tevékenységükkel kiemelt szerephez jutnak a fenntarthatóság népszerűsítésében. A Nemzetközi Ökofalu Hálózat jeles hazai tagjai között üdvözölhetjük Visnyeszéplak, Gyűrűfű, Galgahévíz és Gömörszőlős ökofalvakat, illetve nem utolsósorban a Somogy megyében található Krisna-völgyet, amely idén a helyszínt is biztosítja a hálózat európai éves találkozójához.


Krisna-völgy, amely az Öko-völgy Alapítvány (a Klímacsúcson szereplő egyetlen hazai szakmai felügyeleti szervezet) legfőbb mintaterülete, az alapítvány szakmai programján keresztül szoros együttműködést tart fenn 8 felsőoktatási intézménnyel, főiskolákkal és egyetemekkel, ahonnan egész évben fogadja szakdolgozatírók és kutatók jelentkezését.

Az Európai Ökofalu Találkozó soron következő rendezvénye július 10-13. között kerül megrendezésre. Az idei, európai szintű találkozónak a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége legnagyobb, országos központja, a krisna-völgyi biofarm ad otthont. A nemzetközi konferencia 7 szekcióból áll. Ezen belül július 11-én kerül sor a találkozó nyílt napjának megtartására, amelyre a szervezők egyaránt szeretettel várnak laikusokat és szakembereket, valamint szakmai szervezeteket is.

Az eseményen többek között szó lesz a Nemzetközi Ökofalu Hálózat munkájáról, beszámolót hallhatnak a Rio+20 konferenciáról, bemutatásra kerülnek a magyarországi ökofalvak, szó lesz azok jövőjéről, kibontakozási, fejlesztési lehetőségeiről, valamint az ökológiai települések gazdasági, gyakorlati és hagyományőrző jelentőségéről. A nyílt nap délutánján, a résztvevők csoportos körvezetések során ismerkedhetnek meg Krisna-völgy életével.


A magyar ökofalvak bemutatkozó előadásai és beszámolói, valamint a körvezetések magyar nyelvűek, a program további része azonban angol nyelven zajlik. Az előadásokat tolmácsolják!

Regisztráció és jelentkezés >>

Részletek (angol) >>


A nyílt nap programja:
Délelőtt (9:00-12:30)
  • A Nemzetközi Ökofalu Hálózat munkája
  • Beszámoló a Rio+20 konferenciáról
  • Magyarországi élőfalvak bemutatása

Délután (14:30-19:00)
  • Séta Krisna-völgyben
  • Beszélgetés az élőfalvak jövőjéről


www.krisna.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4285 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x