Egy hét a tudományok és természet közelében: Tengerecki...
Címlap / Otthon / Egy hét a tudományok és természet közelében: Tengerecki Tábor

Egy hét a tudományok és természet közelében: Tengerecki Tábor

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-19

Évről évre nagy élményt ad a Tengerecki Tábor mindazoknak, akik itt töltenek egy-egy hetet: gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. 

Hétfőn délután a táborvezetőség megérkezik, előkészítik a tábori programot, asztalt, padokat helyeznek a tábor közepére, dekorációt készítenek, hogy így fogadhassák a kedd délután érkező családokat. Teljes családokon kívül mozaik és patchwork családok is vannak, férfiak, nők, fiatalabbak és idősebbek.

Két dolog közös bennük:
  1. Gyermekük kiemelkedő figyelme és érdeklődése a természet és a tudományok világa iránt.
  2. Mindannyian a tatai Tengerecki Tábort választották pihenésük helyszínéül.Ismerkedés
után a táborozók csoportonként vonulnak foglalkozásokra, játékokra, felfedezésekre.

Baglyocska csoportban az okos és kíváncsi óvodások Éva nénivel a tábort szemlélik meg, a közös táborozás szabályait beszélik meg. Denevér csoportban tudós és kísérletező kedvű iskolásoknak Nándi bácsi mutatja meg a közös csoporthelyet. A Lajhár csoportban fáradt és pihenni vágyó szülőknek Ági néni biztosítja a programokat.

Kedden este fényes nagy tüzet rakunk, „beszélgetünk erről-arról, vagy jókat hallgatunk.”Szerdán
az érzékszervek birodalmába utazunk. A táborozók kipróbálhatják, felismerik-e a külvilágot pusztán a tapintás, ízlelés és szaglás útján?

Csütörtökön a levegővel ismerkedünk. Készítünk sugárhajtású léggömböt, gyűrűsárkányt, sőt levegővel festeni is megtanítunk!

Pénteken minden lefele esik. Megvizsgáljuk a földet, amire potyogunk. Megkeressük a titkot, mi lenne, ha Newton fejére nem esik alma, és nem fedezi fel a gravitációt? (Mindannyian a föld felett lebegnénk?) Készítünk ejtőernyőt és lanovkát is!Szombaton
a Tűz és a Víz napja lesz. Többféle kísérletet végzünk el a tűzzel és a vízzel, hogy megismerjük tulajdonságait. Azt mindenki tudja, hogy a víz átlátszó és íztelen, de vajon tudjátok-e, hogy miért nem süllyednek el rajta a hajók? Megtudhatjátok azt is, miért baj, ha olaj ömlik a tenger vizére!

Mindeközben a felnőttek csoportja kipróbálhatják a Scrapbook és a Ceffa virág kézműves foglalkozásait, kipróbálhatják a szappanfőzést és az önismereti táncot is.

Esténként mindahányan közösen, ejtőernyővel játszunk, bátorságpróbát teszünk, tábortüzet rakunk.

Vasárnap - könnyes szemmel elbúcsúzunk egymástól.


www.tengerecki.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3943 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x