HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-01-17
Otthon

10 tipp a testvérféltékenység kezeléséhez

A testvérféltékenységről szóló cikksorozatom utolsó részéhez érkeztünk. A kistestvér születésének, illetve a testvérsorrend hatásainak gyermeklélektani megnyilvánulásainak elemzése után áthelyezzük a fókuszt a szülőre, aki aktív résztvevője, irányítója és harmonizálója tud lenni a testvérféltékenység okozta családi konfliktusnak.


Hányadik vagy a sorban? - A testvérsorrend hatásmechanizmusai

A testvérkapcsolatokról szóló cikksorozat második részében a testvérsorrend okozta belső konfliktusokat, a gyermekben lezajló változásokat, és azok hatásait elemezzük. A testvérek egymással való kapcsolatának rendszerét a születési sorrend, vagy más szóval a testvérsorrend mélyen befolyásolja. Más életfeladatot vállal egy elsőszülött,- és mást egy második,- egy középső,- vagy többedik gyermek.


Home office: káosz vagy kényelem?

Modern társadalmunk magával hozta azt a lehetőséget, hogy alkalmazottként a hatalmas irodaházak helyett akár otthonról is dolgozhatunk vagy működtethetünk egy céget, akár az otthonunk egy szegletéből. Ennek azonban megvannak a maga előnyei és hátrányai.


Az iskolai siker pillérei - figyelem

Csak az tudja figyelmét tudatosan hosszabb időn át a tanítóra, vagy egy adott dologra irányítani, aki képes szándékosan koncentrálni. Ki tudja zárni a külvilágból érkező “felesleges" ingereket. Nem tereli el őket a külvilág zaja, vagy a szépen feldíszített tanterem.


Fókuszban a testvérféltékenység

"Mosolygok, mert a testvérem vagy, s kacagok, mert nem tehetsz ellene semmit!" - üzenhetné ironikusan, de ugyanakkor nagy szeretettel, és mély megértéssel egyik testvér a másiknak. A három részes cikksorozat első részében a kistestvér érkezésének lelki hatásait, valamint azok kezelésének lehetőségeit vizsgáljuk.


Vegyük észre a figyelemzavart!

Már elég idő eltelt az iskolakezdés óta, hogy belelássunk gyermekünk tanulási szokásaiba, házi feladatának megoldási stratégiájába.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot


A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x