Az ezotéria alapkönyvtára: A Vörös Oroszlán
Címlap / Ezotéria / Az ezotéria alapkönyvtára: A Vörös Oroszlán

Az ezotéria alapkönyvtára: A Vörös Oroszlán

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-03

Szepes Mária misztikus regénye. Hazánk spirituális állóvizébe dobott vörös pezsgőtabletta, amitől évtizedeken át emberek ezrei váltak keresővé. Regény, melyben magadra ismersz, amely kézen fog, ami utadra helyez.  

Műfaját tekintve fantasztikus regény, melynek címe nem más, mint a csodaszer neve, amely a halandókat halhatatlanná, de legalábbis hosszú életűvé tette és a kiválasztottakat képessé arra, hogy előző életeikre és cselekvéseikre emlékezzenek. Az "bölcsek köve"; az "örök élet elixírje", avagy a "vörös oroszlán", azonos fogalmak, mégis évezredek során mást és mást kerestek azok, akik ennek bölcsességét akarták birtokolni, bár minden korban volt olyan, aki valóban birtokolta.

A történet főszereplője Hans Burger, a 16. század első harmadában születik és más-más testben, más néven a 18. század végéig, a 19. század elejéig él, de semmi bizonyosság nincsen arról, hogy ne élne ma is...
Hansot gyermekkorában nagybátyja megfertőzi a bölcsek köve iránti vággyal. A nagybácsi halála után megszökik otthonról, vándorol, dolgozik, mígnem egy fogadóban megismerkedik egy emberrel, aki orvosnak mondja magát. Hans azonban gyanítja, hogy ő a beavatott. Szolgálatába szegődik, útjuk során nem tud ellenállni a vágynak, hogy a vörös port megszerezze. Megöli az idős embert, és a nyakában lévő zacskót elrabolja a porral. Vörösborban feloldva nagy adagot vesz be belőle. Szörnyű víziók, démonok, fájdalmak törnek rá, gyötrődik, kínlódik. Végül Brandenburg pincebörtönében bevégzi tönkrement életét. Lelkének gyötrelmes sodródása után születik újra.... Ötödik életének végén köszön el tőle az olvasó.

Négy évszázad során nem csupán a teljes ébredés, de az alkímia, a mágia története is megelevenedik az olvasó szemei előtt, és megismeri azt a fogalmi világot, melyből az ezoterikus irodalom építkezik. Mindezt úgy, hogy nem kell magolnia, egyszerűen hagyhatja, hogy a regény folyama magával ragadja, beszippantsa, s a végén úgy adja vissza a való világnak, hogy a keresők útján járjon.

A könyv létezése is misztikusan követte a főhős történetét. Amikor megszületett, szinte azonnal bezúzták. Hamvas Béla mentett meg belőle néhány példányt, melyből egy kikeveredett Amerikába. Zug-példányait adták kéz alatt, majd megjelent új és új testekben külföldön, és csak a rendszerváltás után tudott megjelenni Magyarországon. Közel negyven éven át ez a regény volt, ami ébren tartotta a spiritualitást hazánkban, míg szerzőjét, a nem létező Orsi Máriát, folyamatosan keresték.

A regényt érdemes többször elolvasni, időről időre visszatérni hozzá, hiszen minden helyzetre találhatunk benne kulcsokat, adalékot a továbblépésre.

Legutóbb az Édesvíz kiadó gondozásában jelent meg.

A szerző életrajza a Wikipédiában >>>

A könyv jelen pillanatban nem kapható, csak antikváriumban, illetve letölthető INNÉT! >>>

Előző rész: A Mennyei prófécia >>>

Következő rész: Raguel 7 tanítványa >>>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7420 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x