Az ezotéria alapkönyvtára: A sors, mint esély
Címlap / Ezotéria / Az ezotéria alapkönyvtára: A sors, mint esély

Az ezotéria alapkönyvtára: A sors, mint esély

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Sorozatunkban azokat a könyveket válogatjuk össze, amiket mindenképpen ismernie kell egy ezoterikusan művelt személynek. A német szerző egyik első munkája a "Sors mint esély", mely meghódította a világot és az ezoterikus pszichológia alapműve lett. 

Mindössze 20 éves voltam, és Németországban voltam, amikor egy Günther nevű, vegetáriánus fiú elhozta hozzánk ezt a könyvet. Először a barátnőm olvasta el, aztán én is belerágtam magam a gyenge németem ellenére, de megvallom nem sok mindent értettem belőle, viszont annál több kérdés vetődött fel a fejemben. Akkorra én már túl voltam egy rakás mágia-irodalmon, Szepes Márián és szédületesen érdekelt a meditáció, de érzelmileg és lelkileg nagyon össze-vissza voltam magammal. Ám nagyon erősen élt bennem a keresés, és ez a könyv - mint ahogy az ezós könyvek többsége - megtalált engem. Lehet, hogy neked most ez a cikk az, ami felhívja a figyelmedet, hogy fontos útjelzőre bukkanhatsz, ha elolvasod. lehet, hogy kedves nosztalgiával gondolsz vissza rá.

Azoknak szól Thorwald Dethlefsen könyve, akik az emberiség legősibb kérdésére keresik a választ: mi az élet, az emberi sors értelme?

A modern természettudomány és pszichológia válaszkísérletei egyaránt kudarcot vallottak. (Ez azért ebben a formában persze mégsem igaz, inkább én úgy enyhíteném ezt, hogy a gondolkodási modellek másként is működhetnek.)

A szerző, az ezoterikus pszichológia megalapozója, az okkultizmus, a régi titkos tanok világába vezeti az olvasóit, lehetővé téve számukra, hogy az ősi technikák segítségével megismerhessék és megérthessék életüket, betegségüket, halálukat, hogy felelősséget vállalhassanak sorsukért.
A sors ugyanis nem véletlenek sorozata, nem csapás, ami ellen küzdenünk kell.

A sors: esély. Esély az emberi teljesség és tökéletesség megvalósítására. Ezért sorsunkat meg kell tanulnunk megismerni és megérteni. Az eredendő tudás útját kell járnunk, hogy megtaláljuk sz eredendő kérdésre a választ: mi az élet, mi a sors értelme? Thorwald Dethlefsen erre az útra vezeti az olvasóit világhírű könyvében. A könyvében általános bevezetőt nyújt az asztrológia, a homeopátia, reinkarnáció tudományába, a hipnózis magyarázatát is megismerhetjük, és bevezet bennünket a függőlges világkép élvezetébe és értelmezésébe.

Magyarázataival lehet egyetérteni és vitatkozni, de egyértelmű, hogy nincs olyan ember, aki csak úgy elmenne mellette, akit valamilyen szinten gondolkodásra ne kényszerítene. Számos kiadást - és borítót - megért, antikváriumokban általában kapható.

Egy kritika ami "lehúzza" a könyvet. Mindenki döntse el maga, melyiknek mennyi az igazság tartalma >>

A sorozat előző része; Raguel 7 tanítványa

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8356 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x