Kálvária és Öröm: Az ítélet - halál
Címlap / Ezotéria / Kálvária és Öröm: Az ítélet - halál

Kálvária és Öröm: Az ítélet - halál

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Árulás, megaláztatás, fájdalmas szenvedés és végül halál. Kísérjük végig a Megváltót utolsó útján! 

„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, ha valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” – (János 3,16.)

Március 21. Ímhol az ember

Mennyire különböző szeretet élt Jézus és Júdás szívében? Júdás 30 ezüst pénzért eladja „csókkal árulja el” Mesterét, akinek szeretetteljes, másokért szolgaként élő munkáját három év alatt nap, mint nap megtapasztalhatta. Jézus odahagyva a mennyet szíve teljes szeretetével betöltötte a róla szóló jövendölést, melyet olvashatunk Dávid király szavaiból: „Hogy teljesítsem a te akaratodat; ezt kedvelem, én Istenem, a te törvényed keblem közepette van.” (Zsoltárok 40,9.)


Miként mutatja Pál apostol ennek végrehajtását?
„És mikor olyan állapotban találtatott, mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.” – (Filippi 2, 8.)

A szeretetnek e csodálatos bemutatásának megtörténte volt azon a pénteken, mikor Pilátus a nép elé állítja Jézust, mivel nem talált benne semmi bűnt, s mondja nékik: „Ímhol az ember!” Választás elé állít mindenkit: Kit feszítsenek meg: Barabást, vagy Jézust? Az elvakult nép Jézus megfeszítését kéri.
A nép szívét az ősellenség bezárta, de nem engedett neki az egyik lator a keresztfán:

Ő tisztán lát, s társa gúnyszavaira válaszolja: „Az Istent sem féled-é te? Hiszen te ugyanazon ítélet alatt vagy! És mi ugyan méltán; mert a mi cselekedetünknek méltó büntetését vesszük: ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett!"

S hittel kéri Jézust: „Uram, emlékezzél meg én rólam, mikor eljössz a te országodban!”

Mindenkitől elhagyatva mily balzsam volt szívének a lator hittel teljes bizalma. Ebben az állapotában csak a lator szólította úgy, hogy „Uram!” S hogyan is hangzik Jézus szeretetteljes válasza: "Bizony mondom néked ma: Velem leszel a paradicsomba.”

Ember soha olyan fájdalmat nem érezhetett, mint amely Krisztus szenvedő lelkét nyomta: mindannyiunk bűnterhét hordta. Halála után a tanítványok elvitték és eltemették József sírjába, mivel „A készület napja volt, és közeledett a szombat .." (Luk.23,54. katolikus fordítás)

Húsvéti kalendáriumunk ízelítő Feketéné Bokor Katalin nyáron megjelenő könyvéből, melynek címe: Naponkénti tanácsok a Biblia évében, a Biblia fényében.

Tanácsok a Bibliából tegnapra: Kálvária és Öröm: Az utolsó vacsora>>>

Tanácsok a Bibliából március 22-re: Kálvária és Öröm: Hol van Jézus?>>>

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2850 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x