Sokszor dicsérj, sose panaszkodj!
Címlap / Ezotéria / Sokszor dicsérj, sose panaszkodj!

Sokszor dicsérj, sose panaszkodj!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

A pozitív hozzáállás, gondolkodás nem mindig jön szívből. S van aki meg sem próbálja. Hogy lehet mégis változni?  

Magyarországon sajnos régóta népi hagyomány panaszkodni, sopánkodni, általános a széthúzás, borúlátás. Az ország horoszkópja a Nyilas jegyében van, emiatt néha túl nagy a lelkesedés, ami hamar alábbhagy, sok a forrongás, az indulat, sokan nem találják helyüket, anyagiasak, nagyon sokan elvándorolnak, állandóan költözködnek, nyughatatlanok, panaszkodók. Ennek tudatában legfőbb ideje változtatni a viselkedésünkön, a hozzáállásunkon is! 

Mindenben van valami tanító, szép, előremutató, lásd meg!
Ha egy cseppet is befelé figyelsz, napi gyakorlattá válik, hogy meglásd a kincset, a szépet, másokat megdicsérj, mások sikereinek is örülj és hamosan észreveszed, hogy egy kis odafigyeléssel ez is olyan lesz, mint sok más szép dolog: minél többet gyakorlod, annál inkább elsajátítod a fortélyait.

Tipp: Szív- meditáció
Kezdheted azzal, hogy egy rövid meditációval kitisztítod a szíved, például egy nyíló rózsaszínű rózsát képzelsz a szívcsakra belsejébe, innentől kezdve könnyebben észreveszed mások sikereit, szépségét, nagyszerűségét, sőt saját magadat is elkezded sokkal jobban értékelni. Ha kifelé is figyelsz és őszinte szívvel örülsz mások létezésének, jelenlétének, elért sikereinek, szép lassan rájössz, hogy a nagy egész, az egység tevékeny részese vagy!

Áldás hétköznapra
Minél kevesebbet búslakodsz és panaszkodsz, annál jobban és gyorsabban elérnek az áldások. Miért? Mert az örömmel és a jó gondolatokkal, amit magadban is meg tudsz élni, ha törekszel rá - később ezt tudod másokkal is megosztani - helyet teremtesz a pozitív energiáknak, a csodáknak, az ajándékoknak, a váratlanul érkező szerencsés fordulatoknak.

Tipp:
Gondold át, hányszor gratuláltál mostanában ismerőseidnek, barátaidnak, családtagjaidnak, kollegáidnak? Együtt örültél-e azzal, aki áldozatos munkájával, szorgalmával, kitartásával learatta a megérdemelt sikereket, és most élvezi jutalmát, az erkölcsi, anyagi elismerést, vagy mindezeket együttvéve? Gyakran búslakodsz? Tettél már valamit ellene? Van-e benned irigység? 

Ha van benned sok rossz érzés, dolgozz azok kitisztításán, feldolgozásán, ne pedig elnyomásán. Ha szükséged van rá, ne szégyellj segítséget kérni! Aki irigy, abban ez a rossz érzés mételyként ül, első lépésként gondolja át, vajon előbbre jut-e az, aki irigykedik? Vajon miért teszi?  "Kicsoda pedig az közületek, aki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét egy arasszal?" (Máté 6:27) 
 
 Mosoly
 
A félelem, a szeretethiány és a harag mögé látni
Az irigységnek és a méltatlankodásnak valószínűleg ugyanaz a gyökere, mint a féltékenységnek: a félelem.
  • Dolgozz rajta hogy ne másokat hibáztass, ha valami nem sikerül, hanem próbáld meg másképp, tisztábban, lelkesebben.
  • Kérj tanácsot attól, akinek valami jól megy, jobban, mint neked. Kérdezd meg, mit csinál jobban, hidd el, el fogja mondani, segíteni fog, megtisztelve érzi magát az, akihez fordulsz.
  • Vedd észre azokat, akik szeretnek! Ne habozz viszontszeretni, ha készen állsz erre.
  • Próbáld ki, milyen az, ha elkezdesz építő gondolatokat foganatosítani, dicsérni és árasztani magadból a jót.
  • Keresd meg magadban a jót.

Meg fogod találni! Ki-ki a maga életében csak úgy tudja megteremteni az akadálymentes áramlást, hogy betartja az szabályokat, együttműködik másokkal, tiszteli a többieket és hajlandó tanulni is tőlük. Jól válaszd meg a tanítód, aki jóra tanít! Dicsérj meg másokat, ismerd fel és köszönd meg az irántad érkező jóindulatot! Ne felejtsd el: az van meg, amit kimondasz.
 
"Kész az én szívem, oh Isten, hadd énekeljek és zengedezzek."  (Zsoltár 108,2)
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10467 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x