Feszültségre, fáradtságra - Nebáncsvirág-esszencia
Címlap / Ezotéria / Feszültségre, fáradtságra - Nebáncsvirág-esszencia

Feszültségre, fáradtságra - Nebáncsvirág-esszencia

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-24

Nyáron is általános jelenség, amikor a hétköznapi életünk monoton körforgását éljük, hogy nem tudunk elegendő időt önmagunkra fordítani. A most virágzó Nebáncsvirág segít abban, hogy nyáron azzal foglalkozzunk, amivel kell: pihenéssel, feltöltődéssel, lazítással. Új tanácsadónk, Laczkó-Száraz Júlia Bach-virágterápiás cikksorozatának első része. 

Mi is az a Bach-virágterápia?
Napjainkban egyre elterjedtebbek az alternatív, kiegészítő terápiák, közülük a Bach-virágterápia több mint 70 éves sikeres múltra tekinthet vissza, igen eredményes tapasztalatokkal.

Teljesen természetes eljárásokkal előállított virágzó-rügyező fákból, bokrokból, növényekből, szirmokból kivont magas rezgésű virágesszenciák sorozata ez, amelyek mentesek minden kémiai adalékanyagtól, színezékektől és tartósítószerektől.

Nebáncsvirág – most virágzik és most aktuális!

Nyáron is általános jelenség, amikor a hétköznapi életünk monoton körforgását éljük, hogy kevés, vagy egyre kevesebb időt tudunk önmagunkra fordítani. Pedig itt a nyár kellős közepe! Most lehetne igazán pihenni, kicsit lazítani, kikapcsolódni és ezekben a napos és melegebb hónapokban minél több időt a szabadban eltölteni.

Vannak szerencsésebbek, akik ezt megtehetik és vannak nehezebb helyzetben lévők, akiknek a nyár nem hoz túl sok felüdülést és változást sem. Ilyenkor előfordul, hogy mind testileg és lelkileg egyfajta kibillentség, ingerlékenység és olykor a belső tehetetlenség és elégedetlenség hatására, hosszabb-rövidebb ideig fennálló lelki egyensúlytalanság léphet fel.Ha nem érnek minket érzelmi felfrissülések, új tapasztalatok, élmények és információk, ha testünk és lelkünk nem kapja meg olykor-olykor a neki szükséges tehermentesítést, feltöltődést, megfelelő gondoskodást, szerető figyelmességet, tisztító-méregtelenítő kúrát és pihenést
, akkor nemcsak a lelkünkben uralkodik el egyfajta erőtlenség, kimerültség, közönyösség és hiányállapot, de testünk is egyre nehézkesebb, fáradtabb, fásultabb, merevebb és feszültebb lesz!  Ki ne ismerné azt az érzést, amikor a türelmetlenségtől, a tehetetlenség érzésétől és elérhetetlennek tűnő vágyak kergetésétől kiégetté válik, vagy a hirtelen döntések, megoldandó nehéz feladatok és váratlan helyzetek elé állítják az embert, s legrosszabb esetben elveszti az önuralmát, vagy akár az emberi mivoltát is? Az élet produkálhat néha olyan fordulatokat, amiktől nemcsak a saját jellemünk, szemléletmódunk, de a viselkedésünk is teljesen megváltozhat.

Erre való a Nebáncsvirág esszencia (Impatiens) - kinek és mikor van erre szüksége?
Amikor az ember:
 • irritált, feszült, türelmetlen és ideges,
 • elégedetlenség, frusztráltság, ingerlékenység, és düh uralkodik el rajta,
 • nehezen viseli mások lassúságát, éppen ezért hajlamos a dolgokat is és a többi embert is siettetni,
 • folytonos és folyamatos időzavarban van, túl korán érkezik, elkésik, rohan mindig mindenhová,
 • felületes, felszínes, nehezen koncentrál és összpontosít, mert gondolatban már 2 lépéssel előbbre jár,
 • nyughatatlan, nyugtalan, képtelen egy helyben maradni, folyton mozgásban van, jár a feje, babrál az ujjaival,
 • munkájában inkább egyedül dolgozik, egyrészt hogy ne kelljen másokhoz alkalmazkodnia, másrészt,, mert neki mindenki lassú, nem bírja kivárni azt, és előfordul, hogy kiveszi a kezéből a feladatot és ő megcsinálja,
 • saját magát kirekeszti és elzárja ezzel a viselkedésével a közösségi élettől, ami egyfajta magányosságot, elszigeteltséget von köre,
 • túl gyors élettempó, túl gyors előrehaladás, siettetett fejlődés, gyógyulás
 • gyakori testi érzete lehet, hogy szinte kikelne, kibújna magából, a testéből,
 • egyfajta belső nyomás van jelen, egy önmagának magasra felállított mérce elérése állhat fent,
 • belső kényszeres gondolkodás és viselkedés, kényszercselekvések,
 • a beszédnél is megfigyelhető a sietős, gyors, hangos kifejezésmód, akár még a hadarás is, továbbá másoktól folyton elragadja a szót, mert nem bírja kivárni, hogy az befejezze,
 • szélsőséges esetekben végső kimerültség, az idegek túlműködéséből eredő szédülés is jelentkezhet.

A nebáncsvirág segít mindezeket a nehezebb érzelmi állapotokat lelassítani, gyengíteni és feloldani, majd a virágesszencia gyógyító rezgései felülírják és átfordítják a negatív aspektust pozitívvá.

Így sokkal elfogadóbbak, belátóbbak, figyelmesebbek és kiegyensúlyozottabbak leszünk. A virágkivonat időt és teret nyit meg bennünk és körülöttünk, gyengéden tanít meg az engedelmességre, a toleranciára, a higgadtságra, az élet részleteinek és szép dolgainak a felismerésére, segít az embertársaink iránt érzett gyengédség, együttérzés, szeretet és együttműködés megélésében.A Nebáncsvirág-állapot testi tünetei:
 • hiperaktivitás,
 • pajzsmirigy problémák, (túlműködés)
 • álmatlanság,
 • magas vérnyomás,
 • izom és ideggörcsök,
 • heves bőrviszketés

Ezt a lelkiállapotot valamennyien megéltük már és jól ismerjük. A fontos kérdés csak az, hogy ez egy átmeneti jelenség-e, vagy tartós (krónikus) állapot áll fenn?  A nebáncsvirág mindezeket a tüneteket hatékonyan orvosolja és rendszeres szedés mellett az érzelmek intenzitását csökkenti, majd végleg megszünteti.

Ne felejtsük el, hogy az (eredeti) Bach-virágterápia nem a tünetre koncentrál, és azt kezeli, hanem a probléma gyökerére hat közvetlenül, az okra fókuszál, és ott fejti ki a kiegyenlítő és gyógyító hatását is, ami azonnal megjelenik a felszínen, vagyis az érzelmeinkben is.

Életünket ezután más tempóban, más ütemben, sokkal tartalmasabban és elmélyültebben tudjuk majd élni, egy egészséges külső-belső értékrendet kialakítva és követve.

Végezetül álljon itt néhány megerősítő mondat is, amelyeket érdemes sűrűn mondogatni magunkban, hogy mintegy pozitív belső programként hatva átjárják a tudatunkat, a tudatalattinkat és az érzelmeinket is:
 • "Lazítok!"
 • "Időt és teret adok!"
 • "Itt vagyok, jelen vagyok!"

Laczkó Száraz Júlia
Bach-virágterapeuta, kristálygyógyító
www.larimarkristalykapu.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10063 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x