Paradoxon a vonzás törvényében: a belső ellenállás
Címlap / Ezotéria / Paradoxon a vonzás törvényében: a belső ellenállás

Szabad Mihály

Paradoxon a vonzás törvényében: a belső ellenállás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-28

Létezik egy érdekes paradoxon a vonzás törvényének a felhasználásában. Annak, aki ezt felismeri, sokkal hatékonyabban és örömtelibben sikerül a törvény alkalmazása.  

Az élet a folyamatos átalakulás, melynek megvan a maga üteme és ritmusa. Persze néha ez nagyon lassú, ami egy ember életében évekig vagy évtizedekig tarthat. Az elme állandónak érzékeli a helyzetet, s azt várja, hogy mindig így is marad. S amikor eljön egy intenzívebb időszak a változásban, akkor a már kialakult kötődés és ragaszkodás miatt megindul az öntudatlan belső, érzelmi alapú ellenállás. Még akkor is, amikor a vágyott jelenség érkezik az életbe. Hogyan lehet ezt az ellentmondásos jelenséget feloldani? Vagy akár saját előnyünkre fordítani?

A kvantumszemléletben az egyik alaptétel, hogy a megengedés fontosabb, mint az erőfeszítés, és a lágyság hatékonyabb, mint a keménység, s természetesen ezekben kell egy Egyensúlyi állapotot megélni. Ha célodat nem pusztán el szeretnéd érni, hanem azt örömmel és kreatív alkotókedvvel akarod megvalósítani, akkor nem kerülheted el az öntudatlan ellenállási minták felismerését.Mindenki rendelkezik bizonyos ellenállási mintákkal, ez a személyiség önvédelmi mechanizmusának a része. Önmagában se nem jók, és se nem rosszak, egyszerűen a helyzettől függ, milyen szerepet játszanak az életedben. Adott esetben – öntudatlanabb formában - akadályozhatják az életed, de tudatosabbá válva, akár az anyagi bőségnek, az érzelmi jóllétnek, sőt a szellemi és lelki kiteljesedésednek a katalizátorai lehetnek.

Az ellenállás alatt valamilyen tanult érzelmi reakciót, és ahhoz kapcsolódó magatartásformákat jelent. Nem az egyik pillanatról a másikra születtek, hanem a tanulási folyamat eredményeképpen jöttek létre. Így szükségszerűen nem mindig tűnnek el egy pillanat alatt, hanem kell hozzá egy bizonyos idő, amíg képes leszel felismerni, és elengedni őket .

Ahhoz, hogy bőség és jólét megvalósuljon életedbe, az első lépésben az ellenállási mintáidat fel kell ismerned, aztán a következő lépésben fel kell adnod. Ezt nem teheted meg küzdelemmel, akarattal, lemondással és erőfeszítéssel. Sokkal inkább építő módszer a lazítás, a kikapcsolódás és kreatív alkotó munka.

A kulcs, hogy becsüld meg a jelenlegi dolgokat, amelyeket az élettől kaptál, s adj hálát valamiért az életedben. A hála mellett bármilyen más magas frekvenciájú érzelmet (szeretet, együttérzés, béke, lelkesedés, stb.) kell átélned. Vagy legalább azt tisztáznod, hogy képes vagy-e azt megengedni felvillanásukat és megjelenésüket. S amikor ez megvan, légy kíváncsi a folytatásra és ne legyen tele az életed elvárásokkal.

Nagyon fontos, hogy megtanulj az életben nyitott kérdéseket feltenni. Ha tiszta, nyitott kérdéseket teszel fel az Univerzumnak, akkor tiszta válaszokat fogsz kapni. Igen, nem félreértés, tanulj meg kommunikálni az Univerzummal. Természetesen nem a logikus, verbális kommunikációra gondolj, hanem az intuitív tudás megjelenésére, a rejtett összefüggések felismerésére. Sajátítsd el a kérdésfeltevés művészetét, és tanulj meg építő, nyitott kérdéseket föltenni önmagadnak és az Univerzumnak. A megoldás és a válasz mindig meg fog érkezni a Valóságodba. S egy idő után saját tapasztalatoddá válik, hogy nem különíthető el a kérdés és a válasz megszületése. A polaritás törvényének értelmében ezek egyszerre jönnek létre, és az intuíciód fejlődésével egyre könnyebben képes leszel felismerni a válaszokat.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 22557 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x