A bizonytalanság mint lehetőség - figyelj az univerzum üzenetére...
Címlap / Ezotéria / A bizonytalanság mint lehetőség - figyelj az univerzum üzenetére

Szabad Mihály

A bizonytalanság mint lehetőség - figyelj az univerzum üzenetére

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az univerzum alaptörvényei közé tartozik a változás állandóságából fakadó bizonytalanság. Az önismeret egyik rejtett kulcsa rejlik abban, hogy megvizsgálod, mi a viszonyod hozzá. Felteszed magadnak a kérdést: mi a hasznosabb? Elfutni előle? Küzdeni a biztonságért? Vagy megtanulni felhasználni, és meglátni benne a lehetőségeket?  

A bizonytalanság létezését lehet tagadni, vagy elfogadni, de legjobban akkor jársz, ha megfigyeled a saját életedben, vagy még inkább a saját elmédben. Vedd észre, hogyan jelenik meg a bizonytalanság. s ami még fontosabb, tudatosítsd mi a te tanult reakciód arra vonatkozóan.

Ha őszinte tudsz lenni magadhoz, akkor belátod, hogy soha nem tudhatod mi fog történni a következő napon. Csak remélheted, hogy maradnak azok az emberek, helyzetek, dolgok az életedben, amelyeket szeretsz, s biztonságot jelentenek számodra. Vagy akár maga az életed nem fordul gyökeresen új irányba. Ezt beismerni nem könnyű, mert a bizonytalanság olyan feszültséget (félelmet) generál az elmében, melyet az képtelen elviselni. Arra sarkallja, hogy biztonságot, vagy legalábbis annak illúzióját próbálja meg létrehozni. Ez nagyon sokféle formában megnyilvánulhat.

A leggyakoribb az azonosulás. Mivel? Például a birtoklás érzésével, fizikai tárgyakkal kapcsolatban. Esetleg egy társadalmi szereppel, egy nemzetiséggel vagy vallási, spirituális gondolattal, elképzeléssel. A sor végtelen.


 
Figyeld meg, mennyire ragaszkodik a legtöbb ember a véleményéhez, elképzeléseihez, legyen szó bármiről. Még akkor is, ha az már nem nyújt mást számára, mint konfliktust és szenvedést. Egy dolgot azonban mégis ad, a biztonság látszatát. Így születnek meg az ideológiák, a dogmák, melyekhez való ragaszkodás szüli az emberi nehézségek legjelentősebb részét.

Ez maga a véleménnyel való azonosulás, „az én tudom” gondolata, melytől valóban nem könnyű megszabadulni. Azonban az sokat segíthet, ha belátod, hogy még a legszentebb vélemény is egyfajta „szemüveg”, amin keresztül nézed a világot.

S az olyanná is válik számodra, hiszen a kiinduló elképzelés jelentősen befolyásolja a megtapasztalt valóságot. Vedd észre, hogy mit ad számodra a meggyőződésed: békét és boldogságot vagy konfliktust és szenvedést. Ha előbbit, akkor használd, örülj neki és becsüld meg, ha viszont boldogtalanságot, akkor nem volna célszerű megváltoztatni, vagy akár megszabadulni tőle? A kérdés csak a hogyan.

Nem fog menni a társadalmilag oly nagyra értékelt akarattal. Az csak végtelen csatát jelent önmagaddal, s inkább vezet elfojtásokhoz, annak minden testi, leli és szellemi lerakódásával, mint békéhez és kreativitáshoz.

A megoldás a bizonytalansághoz fűződő viszonyodban rejlik. Ha első lépésen megtanulod elfogadni, akkor megjelenik benned egy újfajta, mélyen gyökerező béke.

Aztán a következő lépésben, amikor megbarátkozol a világ örök változásában rejlő bizonytalansággal, akkor kinyitod életed kapuját az valódi változások előtt. Ezt akkor teszed meg, ha megtanulsz, úgy tekintesz a bizonytalanságra, mint egy lehetőségre. Ekkor már nem akarsz mentálisan elmenekülni előle, hanem felébreszti benned a kíváncsiság, és a felfedezés izgalmát és örömét. S így eljutsz a kreativitás folyamatának mind gyakoribb megéléséhez, ami az emberi élet egyik legfontosabb örömforrása.

Mit fedezhetsz fel? A mindenségben rejlő olyan összefüggéseket, amiket csak te vagy képes észrevenni. Bármit, csak tőled függ, hogy az Univerzum melyik jelensége ragadja meg a figyelmedet. Ekkor kezded el tudatosobban élni az életet. Az öröm és a kíváncsiság energiája segítségével túllépsz a szokásos félelmeiden s az azokból születő elképzeléseiden, koncepcióidon, s akkor már nem csak az elmédet használod, hanem teret adsz a Tudat, és a kreativitás egyre gyakoribb megnyilvánulásának az életedben.

Így lehet az eddig zavaró bizonytalanság a fejlődésed ugródeszkája. mellyel egy lazább, könnyedebb, tartalmasabb és építőbb élet jelenik meg számodra.
  
   



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11265 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x