Miért? Egy istenforma lyuk, legbelül…
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Miért? Egy istenforma lyuk, legbelül…

Miért? Egy istenforma lyuk, legbelül…

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-20

Nyilvánvaló, hogy a világlélek jelenléte és hatása az állatokban más, mint az emberekben, így közünk hozzá más módon van.  


Rendezvénynaptár
A természetben számtalan formában jelen van, és az, hogy Te is elmész mellettük anélkül, hogy akár csak egy pillanatra is elidőznél, szomorú. Ha nincs így, bocsánat. Nem bántásnak szántam a fenti kijelentést, és akkor azon különleges emberek közé tartozol, akik felé illő fejet hajtanom. Az, hogy van szellemi fejlődés, legalább annyira kétségbevonható, mint az, hogy a körforgásból nincs szabadulás. Állítsuk azt, hogy mindkettő igaz.

Munkahipotézisnek megfelelő. Gondolkodj velem egy egyszerű képen, amit bizonyára Te is jól ismersz. Volt egyszer egy lény. Nevezzük H-nak. H egy olyan helyen született, ahol az élet fennmaradását az őt körülvevő hatalmas növény ehető részeinek az elérése, és azok behabzsolása jelentette. Születése óta egy dolgot tett: küzdött az élelemért.

Aztán van, hogy H számára az élet viszontagságai úgy hozzák: messzire sodródik az élelemtől, és hatalmas utat kell megtennie ahhoz, hogy újra ehessen. Újra küzdhessen. Ha elég erős, ügyes, rátermett, céltudatos, és elég becsvágyó, harcias és még szerencsés is, akkor nagy eséllyel jut neki bőven az életet jelentő táplálékból, és mások is hiába törnek az életére.

Azonban eljön egy pillanat, amikor H, akármilyen jól is lehetne, az élet adta gyümölcsöket habzsolva, elkezdi kimondottan rosszul érezni magát. A dolog nem olyan mint eddig. Valami megváltozott. Valami hiányzik. H ekkor elfordul a jogosan kiérdemelt kánaántól, bibliai jelképpel élve “Egyiptom húsos fazekaitól.”
 
 

Pedig valljuk meg, neki kijár. Szinte mindhez VIP jegye van, és két kanállal meríthetne belőlük, ha akar. Nem teszi. Keres. Mit? Nem tudja. Valamit, ami hiányzik. Valamit, ami nélkül minden falat fűrészpor ízű, és a Húsosfazekakhoz szóló VIP jegy is büntetésnek tűnik. Nem találja. Az ismert világban nincs semmi, ami akár csak hasonlíthatna rá. Keresésében kilátástalanná válik. A kánaánból sivatag lett. Az élvezetből szomorúság.

Visszahúzódik. Elcsendesedik. Nézi a tülekedést, de már nem vesz részt benne.

H elengedi az akarását. Lehunyja szemét, és átadja magát valaminek, ami nélküle megy végbe. Nem kell semmi abból, ami eddigi életét sikeressé tette. Sőt, mindazt, amire azt mondhatná: én vagyok, muszáj feláldoznia. Jó és rossz tulajdonságait, tudását, örömeit, emlékeit, fájdalmait, kötődéseit. Lénye minden atomját, egy kivételével.

Valami új születik. Belőle egyetlen atom marad meg. Megszületik P.

Biztosan rájöttél, hogy egy mezei hernyóról van szó, aki ha sorsa engedi, eljuthat odáig, hogy bebábozódjon, és pillangóvá váljon.

A kérdés egyszerű : MIÉRT? Miért ez az áldozat az élete kiteljesedése?

Talán van benne egy Isten forma lyuk, amit nem tud semmi mással betömni. De ezt H nem tudja. P pedig csak egyetlen atomot őriz meg H életéből. Talán ebben az atomban benne van minden ami H-ból lényeges.

Hogy mi közöd van Neked, kedves olvasó H-hoz vagy P-hez?

Csupán csak annyi, hogy az, aki majd átlép az örökkévalóság kapuján, belőled csak egyetlen atomot őriz majd meg. Ó igen, ez a szellem-lélek-test, ahogy mi személyiségemberek szeretnénk hinni: bullshit.

Nem, nem a fantasztikus, pozitív, tudatos és nyálcsorgatós éntudatunk szelleméről van szó, és nem arról a vérlélekről, amely ösztönöktől és karmikus erőktől hajtva űz újabb almák után a fán, és nem a szarzsákról van szó, amit úgy féltünk, és kétségbeesünk, ha megbetegszik.

Ez egy olyan Szellemre vonatkozik, mely egy, még meg nem született új lélekhez tud kapcsolódni benned, amely majd megszövi azt a fényruhát, ami – mint a pillangó szárnyai – az isteni világokba repítik.

De mégiscsak ez az én, ez a lélek, ez a szarzsák adatott. Ezek vagyunk mi. Az életed teljesedése az áldozat.

Miért?

Talán mert van benned egy Isten forma lyuk, amit nem tudsz másképp betömni, és hiánya előbb utóbb megőrjít.

De ez az én válaszom. A Tiédet csak Te adhatod meg magadnak.

 
  
 
[ 7200 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x