Ideák, álarcok
Címlap / Ezotéria / Ideák, álarcok

Ideák, álarcok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Mindenkinek a fejében vannak ideák. Ideák saját magáról, másokról, az életéről. Van egy számodra optimális elképzelésed az életedről, és arról, hogy a többi ember, akit az élet az utadba sodor, hogyan és miként fognak viselkedni, milyenek lesznek veled. De az élet erre általában gyorsan rácáfol. A rideg valóság (ami valójában nem is annyira rideg) az, hogy minden egyes ember más és más. Nincs két egyforma létező (szerencsére), és tulajdonképpen mindenki olyan, amilyen, de a legkevésbé olyan, amilyennek Te az esetek többségében látni akarod. Pontosabban nem csak olyan. Hanem bizony sokféle. 

Egy kapcsolat elején, minden olyan szépnek és harmonikusnak tűnik. De mi történik, hogy ez az ideálisnak tűnő állapot idővel megváltozik?

Nos, ennek két oka is van. Az egyik az, hogy amikor valakivel megismerkedsz, az újdonság varázsa adta pozitív látásmódnak köszönhetően csak azok a dolgok és tulajdonságok vannak figyelmed fókuszában, amelyek örömet adnak neked. A többi apró-cseprő zavaró tényező ekkor még nem számít, nem nyom a latba, észre sem veszed. És nem azért, mert elvakít a szerelem, hanem azért, mert ekkor még természetesen működsz. Eredendő valóságodnak megfelelően, arra fókuszálsz, ami örömöt ad. De ahogy telik-múlik az idő, megszokottá válnak a számodra szépként és jóként értelmezett dolgok. És ekkor lassan, figyelmed fókuszába kerülnek az eddig észre sem vett, számodra rossznak, kellemetlennek látott tulajdonságok, viselkedésformák.

A másik ok pedig az, hogy a legtöbb kapcsolat elején mindenki próbál minél szebb, minél pozitívabb, minél elbűvölőbb „álarcot” ölteni. Magyarul próbálod magad a legjobb színben feltüntetni, hisz a másik meghódítása a cél. De amikor a kapcsolat kimondva is létrejön, egy energiatakarékosabb üzemmódba váltasz, egy kényelmesebb, nem annyira „hajtós-küzdős” állapotot veszel fel. És ekkor leveted az álarcok egy részét is, aminek következtében - érthető módon - a másik döbbenten konstatálja, hogy nem is ilyen lovat akart.


 
Ne kényszeríts az embereket álarcok mögé! Ne akarj másmilyennek látszani, mint amilyen vagy! Nem fog sikerülni. Ideig-óráig működhet, de a kártyavár előbb vagy utóbb úgyis összedől.

Ne ideákat kergess! Vedd észre azt, ami van! A szépség és a boldogság ott van minden létpillanatban. Lehet, hogy nem az általad elvárt csomagolásban és formában, de ott van. Mindig. Járj nyitott szívvel, és vedd észre a szép dolgokat! Az élet folyamatosan áramlik. A dolgok egyszerűen megtörténnek. Ne küzdj az élet ellen! Fogadd el, amit kapsz! És fogadd be, amit az élet kínál számodra!

Nem haragudhatsz a vadra, mert nem vadássza le magát. Nem neheztelhetsz a gyümölcsre, mert nem teszi el magát befőttnek. Ugyan így semmi okod sincs haragudni vagy neheztelni másokra csak azért, mert nem azt teszik, amit Te szeretnél. Vagy csak egyszerűen nem változnak olyanná, amilyennek Te látni akarod őket. Az egyetlen dolog, amit tehetsz, és aminek értelme van, hogy elfogadod az embereket olyannak, amilyenek. Mindenkinek megvannak az erényei, mindenkiben megtalálhatod a számodra szépet és jót. De mindenkinek vannak olyan tulajdonságai és ismérvei, amelyek téged esetleg bosszantanak, vagy amiket elviselhetetlennek gondolsz. Persze ha úgy érzed, hogy a helyzeted elviselhetetlen, bátran lépj tovább! Mert mint mondtam, az ÉLET folyamatosan áramlik. Az ÉLET mindig tovább lép. És hogy átlép rajtad, vagy vele együtt lépkedsz, nos, ez csak rajtad múlik.

www.pranatanfolyam.hu

Földi Gábor
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2657 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x