Az öngyógyítás titkai: az egyensúly az aktivitás és a...
Címlap / Ezotéria / Az öngyógyítás titkai: az egyensúly az aktivitás és a passzivitás között

Szabad Mihály

Az öngyógyítás titkai: az egyensúly az aktivitás és a passzivitás között

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ha jól megnézzük a test öngyógyítása a világ legtermészetesebb dolga. Gondolj bele, ha egy kicsit elvágod a kezed, ez a vágás viszonylag hamar begyógyul. S ha továbbgondolod a vágás példáját, miért ne lehetne képes a test bármilyen elváltozást helyreállítani önmagán? Az csak egy dogmává vált feltételezés, amit sokan és nagyon erősen hisznek, hogy vannak olyan változások, amelyek "gyógyíthatatlanok". Ezer és ezer példa igazolja, hogy a test öngyógyító funkciója hatalmas mértékben túlszárnyalja az orvostudomány képzeletét.  

Vajon milyen belső állapotok, s milyen mechanizmusok befolyásolják a test működését?

A modern tudomány szerint az, ahogyan a világ jelenségeit megfigyeljük és értelmezzük az óriási jelentőséggel bír, hiszen befolyásolja a tapasztalatunkat. A legszemléletesebb példa az a kísérlet, melyet Deepak Chopra a világhírű orvos írt le az egyik könyvében. Egy placebo hatást vizsgáló kutatás egyik elemeként náthavírusokat juttattak közvetlenül a kísérleti alanyok orrnyálkahártyájára, akik nem tudtak erről. Megdöbbentő volt az eredmény, amelyet nagyon kevés tudományos szaklap hozott le Pedig nagyon fontos következtetéseket jelenthet. A résztvevők mindössze 12 %-a betegedett meg, s ez az arány nem növekedett még akkor sem, amikor hideg vizet itattak velük, vagy más hasonló fizikai hatásnak tették ki őket! Viszont jelentősen növekedett a megbetegedettek aránya, amikor a hatásokra valamilyen módon felhívják az illető figyelmét. Mi lehet az ok? A gondolati folyamat bekapcsolódik a saját testi állapot érzékelésébe, s öntudatlanul befolyásolja azt. Ebben az esetben létrehozza a betegséget, adott esetben viszont feloldja azt.


A kísérlet fényében gondolj arra, amikor a Tv, vagy a rádió naponta többször, szisztematikusan, „hivatalosan” sulykolja, hogy itt a „pollen”, vagy az „influenza” szezon. Esetleg a front érzékenyeknek valami más információt… (A híreket az x vagy y gyógyszergyár támogatta. Köszönjük nagylelkűségüket… )S persze szerencsére mindig van megoldás, csak az első gyógyszertárig kell elsétálni. Vajon milyen hatással van a központilag támogatott orvosmeteorológia azokra az emberekre, akik ezt feltétel nélkül elhiszik a híreket?

Az öngyógyítás egyik leghasznosabb eszköze a saját képzeleted. Ha az öngyógyítást valóban tudatosan akarod alkalmazni, akkor megtanulod használni az elmédet. Mégpedig úgy hogy az aktív és a passzív időszakok egyensúlyban legyenek. Igen meg kell tenned sok minden a gyógyulásod érdekében. Kikérni az orvos véleményét (s nem a parancsát), s tudatosan dönteni megfogadod –e vagy nem, változtatni az étkezéseden, testmozgási szokásaidon, a gondolkodásmódodon, s ami a legfontosabb tudatossá válni uralkodó érzelmi minőségeidre. El kell képzelned, látnod kell a lelki szemeiddel az egészséges új személyedet, s ezért tenni. Ez jelenti az aktivitást, ami kikerülhetetlen, de önmagában kevés.

Néha azonban képesnek kell lenned elengedni a gyeplőt, s elfelejteni mindent, még a gyógyulás vágyát is. Ezeknek az aktív és passzív időszakoknak kell ciklikusan ismétlődve váltakozniuk, hogy a test – elme – tudat egyensúly kialakuljon, s ezzel az öngyógyító folyamatok kiteljesedjenek. Ennek érdekében az időről időre összegyűjtött tapasztalatoknak és emlékeknek fel kell, hogy oldódniuk.

A képzeletet használva és az önfigyelés (tudatosság) eszközét gyakorolva képes az ember létrehozni különös változásokat a Valóság szövetében. Ha például másokat is gyógyítani szeretnél, akkor meg kell tanulni a másik embert úgy érzékelni, hogy ne csak a testi formáját, és ne csak az önmagáról képzelt személyiség formáját lásd. Tekints létezőnek egy „kvantumtestet”, vagy „biofoton”, vagy „morfogenetikus” mezőt (amelyik szimpatikusabb), mely tiszta energiából áll (fényből és információból) áll. Ebben nem anyagi megjelenéssel, hanem hullámszinten a test összes állapota létezik, tehát az egészséges is. Te, vagy az általad segített ember elméje onnét hívja le a megnyilvánult fizikai testet, ami abban a pillanatban esetleg nem működik harmóniában. Ha tudsz segíteni az előtted álló embernek a teljes ellazulásban, akkor a személyiségén túli Tudata képes lehet lehívni egy másik minőségű testet.


A fő kérdés az öngyógyításnál, és mások gyógyításánál ugyanaz: Honnét eredezteted az önazonosságod? Kinek tartod magad? Pusztán a testnek, és személyiségnek? Vagy nyitott vagy arra a lehetőségre, hogy azokon túl valami sokkal mélyebb szinteken is létező lény vagy? A választás a tied. Azonban tudd ez sokkal jobban befolyásolja az öngyógyítás folyamatát, mint azt a legmerészebb álmodban is gondolnád.

Ha csak arra a rövid időre, amíg az (ön)gyógyítást kipróbálod (önmagadnak vagy szeretteidnek, vagy akár egy idegennek), elengeded az elméd, és meg tudod élni a forma nélküli lényedet, akkor ez az állapot lesz katalizátora gyógyulásnak. Egyszerűen azért, mert amikor a forma nélküli állapotban létezel, akkor arra a szintre fókuszálod a figyelmed, ahol már egy vagy a kvantummezővel. S ebben az állapotban természetes a Csend, a Béke, a Nyugalom, melyek közvetlen hatással vannak testedre – lelkedre - szellemedre. S ebben a csendben különleges folyamatok indulhatnak be (többek között az öngyógyítás is)


Tehát az öngyógyítás igazi kérdése – a kvantumszemlélet nézőpontjából - nem az, hogy egy „gyógyító” képes-e segíteni neked, hanem az, hogy képes vagy –e túllépni önmagad korlátain. Az pedig testi, gondolati, és érzelmi szokások rendszere, mely hitek, meggyőződések, koncepciók, vélemények összefonódása egy elképzelt énkép körül.

Aki kicsit tudatosabb, az képes ezt egyedül is megtenni. Azonban vannak helyzetek, amikor egy tapasztaltabb, ebből a szempontból gyakorlottabb ember segítsége szükséges. A legfontosabb, hogy a gyógyító, akiben megbízol, és együtt dolgoztok a testi állapotod javulásán, ismerje valódi feladatát. Segíteni a felfedezést a saját valódi öngyógyító képességeidet illetően. Motiváljon, biztasson, segítsen információval, figyelemmel, tudatossággal, energiával. De ne akarja eljátszani a felsőbbrendű, nagy tudású, mindent értő ember szerepét.

Sőt, ha igazán bölcs a segítőd, akkor mindössze annyit akar megtanítani neked, hogy miképpen engedd át az irányítást valami sokkal nagyobb Intelligenciának, mint amit az elme valaha is fel tudna fogni. A régi korok ezt úgy fogalmazták meg: „Csak Isten Gyógyíthat!”. Ma azt mondjuk a kvantumszemléletben: „A mező Intelligens, s képes önmagának bizonyos részeit korrigálni.” Láss túl a szavak formáján, és vedd észre a nyelvezet mögötti tartalom és elv mire utal, s megleled a kincset.

Ehhez természetesen saját, egyéni tapasztalatokra, felismerésekre és egy gyökeresen megváltozott szemléletmódra van szükség. A kvantumszemlélet elveinek elsajátítása hozzásegíthet bárkit, hogy ezeket átélje, valódi, saját élményekkel segítse elő a teremtő erejének felhasználását.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 12274 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x