Miért jobb egyedül?
Címlap / Ezotéria / Miért jobb egyedül?

Nyiri Helga

Miért jobb egyedül?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Miért jobb egyedül, amikor arra vágyunk, hogy végre valaki a tenyérén hordjon. Arra vágyunk, hogy valakivel eggyé váljunk, hogy társunk legyen az úton. Arra vágyunk, hogy szavak nélkül is értsük egymást. Akkor miért jobb mégis egyedül?  

Ez egy látszólag bugyuta kérdés, hiszen valóban a tudatos elme szintjén, mindannyian társra vágyunk.

A probléma ott kezdődik, hogy valóban sokszor csak a tudatos működés akarja fehér lovon a herceget vagy a királynőt… Megálmodjuk, hogy milyen legyen. Pontosan meghatározott paraméterekkel, külső és belső tulajdonságokkal. Álmodozunk a nagy találkozásról. Ám a valóságban vagy meg sem érkezik, vagy ha megérkezik, akkor is hamar lepattan a fehér lóról vagy hamar eltűnik a királynői mivolt.

Aztán könnyes szemekkel megállapítjuk, hogy Ő sem Ő volt…

Aztán egy idő után kezdjük feladni, bár ezt még megelőzi két állapot: vagy magamat hibáztatom. Talán velem van a baj, persze ezt anyám is megmondta… Vagy a másik nemet, de ezt is megmondta anyám… jó előre…

Mi gátolhat minket abban, hogy a nagy találkozás életre szóló szövetséggé formálódjon?
Az egyik legnagyobb gátja a mi mai párkapcsolódásunknak a szülői minta, illetve a generációs mintákban lévő tapasztalások.

Vagyis, ha a szüleink nem éltek örömteli, kiteljesedett férfi-nő kapcsolódásban, akkor mi sem tudunk. Ezért az egyéni konzultációk során, sokat dolgozunk a szülőkkel.
Ha nőként szeretnénk igazi örömteli szerelmet, akkor először is dolgoznunk kell az anyai mintán. Mindazokon a mintákon, melyeket a nők generációkon át hoztak magukkal.
Férfiként pedig az apai mintákon és a szintén a generációs tapasztalásokon. Hiszen a DNS információs mezejében minden ott van, ez pedig hat ránk.


Fontos blokk lehet a sokat említett anyaméhben megélt időszak. Főleg, ha nem egyedül indultunk, hanem ikertestvér kísért minket. Ebben az esetben a ki nem oldott és fel nem dolgozott trauma, állandó gátja lehet annak, hogy harmonikus párkapcsolatban éljünk.
Amikor pedig több próbálkozás után sem sikerül bevonzani az Igazit, akkor elindul a folyamat picit másképp.

A saját védelmemben az egóm meg tud győzni engem arról, hogy mégis csak jobb egyedül. Igazából még a spirituális fejlődés útján is ezt halljuk, olvassuk, hogy először magaddal kerülj harmóniába, békébe, és majd utána jön a társ.

Aztán ez olyan jól szokott sikerülni, hogy azt veheted észre, eltelt 2 év, 5 év vagy még több, és tényleg jobb egyedül. Sőt bizonyos idő után, a kialakult szokások egyre nehezebben engedik, hogy máshoz alkalmazkodj, és így aztán egyszer csak tényleg egyedül maradtál. Vagy esetleg ott a kis kutyád vagy cicád, akik igazi társként kezdenek funkcionálni. Ha ez így alakul, akkor komoly probléma lehet egy új társ érkezése, ugyanis a helyén a házi kedvenc van energetikailag. Nem véletlen, hogy ezek az intelligens állatok utálják a potenciális lehetőségeket…

Az is sokszor előfordul, hogy az elhagyó extárs felé érzett düh és harag jelenti a blokkot. Ilyenkor sincs sok esélye az Igazinak…

Csakhogy valahogy mégis férfinak és nőnek teremtettek minket. És amikor már megtapasztaltad az igazi egységet, akkor az azért volt, mert valóban a férfi és női energiák élhetők egyesítve is, ami lehet a teljesség.

Éppen ezért én arra biztatok mindenkit, hogy ne dőljön be az egónak. Akkor se, ha sok fájdalom törte meg a szívét, mert oka volt annak is. Az okot kell megtalálni.
Bármennyire is hihetetlen, a csalódások és fájdalmak megélései tudnak védeni minket az újabb fájdalmaktól. Amíg fájok, addig nem engedek be mást. Amíg nem engedek be mást, addig biztonságban vagyok.

 
 
Végül az egyedüllét lesz a legbiztonságosabb létezés számomra. De valóban? Akkor miért sóvárog a tudatos működés egy társ után?

Csak azért, mert a megtapasztalt egyedüllét után, bele értve azt, hogy közben a megélt traumákat kioldottuk, késszé tesznek minket a másik fél befogadására és a vele való eggyé válásra.

Amikor pedig megértett és meggyógyított sebek után végre ez megtörténik, akkor a sündisznók elejtik a szűrős páncéljaikat és képesek áttranszformálódni csodás nővé és férfivá.

Ez pedig igazán örömteli tud lenni.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 32354 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x