Különböző pszichikai képességek, avagy az érzékelésen...
Címlap / Ezotéria / Különböző pszichikai képességek, avagy az érzékelésen túli észlelés

Terdik Réka

Különböző pszichikai képességek, avagy az érzékelésen túli észlelés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Jövőbe, múltba "látás, hallás", energetikai gyógyítások, kézrátétel, és a többi. Talán kezdjük ott,amit már sokszor megrágtunk, miszerint az információ áramlás úgy nagy általánosságban impulzus alapú. (Csak az agyunkban körülbelül 10 milliárd idegsejt található, amelyeknek mindegyike 60 ezer másik idegsejttel áll kapcsolatban.) Ez az idegrendszeri ingerület átvitel alapja. Folytonos és oda-vissza működik, tehát leadja és felveszi az információt.  

Az érzékszervi észlelés (látás, hallás, szaglás, tapintás, ízlelés) elsődleges fontossága az ismeretszerzés és memorizálás, szintén ösztönös képesség, ámbár az impulzusalapú információ áramlással szemben a jól látható, érzékelhető dolgokra irányul, és elengedhetetlen a túléléshez!
Nos, azt hiszem ez az egyik legerősebben "gazolás"- igényes téma az ezoterikus-spirituális témakörben. De ha már itt vagyunk, nézzük meg mit is tudunk tenni az ügy érdekében:

Tehát magát az impulzus alapú információ áramlást nem tekintjük érzékszervi észlelésnek. Noha, ha belegondolunk az erősen közvetített érzelmeket szinte tapintani lehet a bőrünkön: pld: csak úgy sütött a tekintete, stb...) Mégis minimális hajlammal, kevés tanulással, és gyakorlással egészen pontosan meghatározhatóak érzelmek, és hangulatok.

Ezen kívül létezik még észlelés vagy mélyészlelés, ami a sejtszintű érzékelés ösztönös értelmezési tartománya. Másképpen, a sejtekben tárolt bármilyen típusú információk, szerzett vagy hozott, azaz őseinktől öröklött eseményalapú hívójelre ingerületekké alakuló komplex adatbázisa.
Ez kivétel nélkül minden emberben meg van és működik. Ezek a programjaink múltra, jelenre, jövőre levetítve.


Nem feltétlenül szükséges tudván tudjuk, éppen mi zajlik bennünk, és ezáltal mely múltbeli események válhatnak ripsz -ropsz irányadóvá a jövőnkre nézve, ám azért csendben SEJT-jük.
Olyan időszakunkban, amikor a túlélésünk a tét, ezek bizony nem annyira csendes sejtések, mint üvöltő valóság.

Sajnos előfordulnak olyan esetek is, amikor természetes vagy mesterséges úton le vannak csendesítve ezek a túlélést segítő funkciók. Egy ilyen helyzet fokozottan életveszélyes!

 
 
Maga a traumatérkép az ilyen típusú számtalan formában megnyilatkozó helyzetek felismerését próbálja elősegíteni. A legalapvetőbb formája a tudatvesztéshez hasonló jellegű figyelemhiányról ismerszik meg, bár nem összekeverendő a fokozott ingerület átvitel miatt kialakuló, természetes módon, a szervezet által termelt nyugtató hatású biokémiai folyamatok révén beálló "békés" állapottal.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 12452 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x