December 21. - Egy kardinális időszak kezdete
Címlap / Ezotéria / December 21. - Egy kardinális időszak kezdete

December 21. - Egy kardinális időszak kezdete

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-25

A kozmikus ritmust követő ember számára az esztendő legkiemelkedőbb napjai a Nap fordulati pontjaihoz köthetőek. Egy évben négyszer "kezdődik el az év" - vagyis négyszer indul új időszak, új minőség a természetben. Minden kezdet meghatározó jelentőségű, hiszen "amilyen a kezdet, olyan a befejezés" - már a teremtés pillanatában benne foglaltatik az egész. 

 

E tudás birtokában őseink a napfordulatok idején bőség- és egészségvarázsló mágiákkal próbáltak hatni az elkövetkező évszakra, időszakra. Olyan dolgokkal foglalkoztak ezekben a napokban, amelyekkel az elkövetkező időszakban is foglalkozni szeretnének. Ekkor tették meg az első lépéseket céljaik eléréséhez, ekkor indították útjára teremtményeiket. A mai embernek is érdemes átgondolnia, hogy a naptári év kezdetére (január 1.) vagy a kozmikus új év első napjaira időzíti szertartásait.

Az idei évben a tél 2016. december 21-én 11 óra 45 perckor veszi kezdetét, ekkor éri el a Nap éves pályájának legmélyebb pontját (Bak 0°). Ahogy minden kezdetben benne van a vég, úgy minden vég is egy új kezdetet jelent: központi csillagunk ugyanebben a pillanatban indul emelkedő útjára. Megszületik, pontosabban újraszületik a fény, ettől a pillanattól kezdve egyre többet láthatunk a külvilágból. A tavaszi napéjegyenlőségig még mindig az alsó égbolton tölt több időt a Nap, így még mindig a belső megéléseké a főszerep, de már érezhető a nyitás a másik oldal irányába.

Az évszakkezdő hónapok (pontosabban zodiákus stációk) kardinális jelentőségűek éppen az elindító jellegüknek köszönhetően. A kardinális kereszt négy pillére a tavaszkezdő Kos, a nyárkezdő Rák, az őszkezdő Mérleg és a télkezdő Bak. A négy időminőségben a négy őselem kardinális módon reprezentálódik: a Kosban a tűz, a Rákban a víz, a Mérlegben a levegő, a Bakban a föld. Mivel ezekben a jelekben történnek a napfordulatok, életünk fordulópontjait, irányváltásait, újításait is érdemes ekkorra időzíteni az aktuális őselemmel, zodiákus jellel és csillagképpel analóg módon.

A téli napforduló valóban sorsfordító lehet, hiszen a Bak jele a sorsfeladatot szimbolizálja. A Nyilas havában elképzelt és megtervezett jövő a Bakban kerül megvalósításra a fizikai világban (ne feledjük, ez a föld elem kardinális megnyilvánulása). Ilyenkor azért cselekedjünk, hogy földi síkon – amiért ebbe a létformába születtünk – szerezzünk minél több tapasztalatot, ami által fejlődünk, gyarapodunk. Ha csak szimbolikusan is, de tegyük meg az első lépéseket anyagi körülményeink javításáért, testi egészségünkért és életcéljaink eléréséért. Tudatosodjon bennünk, hogy életünk alakulásáért kizárólag saját magunk vagyunk felelősek.


A Luca-napi írásban már utaltam a karácsonytól vízkeresztig tartó 12 nap jövőtervező jelentőségére. Bár a Nap a Bak, vagyis a megvalósítás stációjában jár, az égitest hátterében a Nyilas csillagkép látható. Mielőtt tényleg belekezdenénk a megvalósításba, gondoljuk át még egyszer, hogy milyen minőségeket akarunk útnak indítani. Benne van-e az adott dologban a szeretetünk? Benne van-e általa az emelkedés, növekedés lehetősége? Tervünk Isten gyermekéhez méltó-e vagy sem? Ne feledjük a stáció fő üzenetét: az anyagot, az anyagi világot kell felfényesíteni, nem pedig abba belesüllyedni. A napfordulatkor éri el a Nap azt a pontot az égen, ahol a Kígyó farka a Tejút hasadékába hatol: ez egy nemző aktus, ami utal arra, hogy minden teremtményünkbe – amit ilyenkor hozunk létre (legyen szó egy vállalkozásról, egy vers vagy dal megírásáról, egy új szokás vagy rendszer kialakításáról) –, ugyanazt a szeretetenergiát kell beletennünk, mint ami egy gyermek megfoganásához szükséges. Ebben a szeretetlüktetésben - a pszichológia nyelvén flow állapotban – tudunk csak maradandót, életképeset alkotni a fizikai világban.

Mit hoz számunkra az idei tél?

A fentiekben kifejtettem, hogy minden napfordulat kardinális jelentőségű, a mostani viszont különösen az, hiszen amikor a Nap átlép a Bak jelébe, a kelőpont a szintén kardinális Kos jelébe esik. Ez azt jelenti, hogy a következő év (hiszen ez a fordulópont az egész évről is felvilágosítást ad), de különösen a tél, meghatározó lesz abból a szempontból, hogy milyen újítások és kezdetek köszöntenek életünkbe. Tüzesebb, impulzívabb időszaknak nézünk elébe, ahol az önmegvalósításra és az akaratunk érvényesítésére helyeződik a hangsúly. A kezdet és a vég különösen összeér idén – hiszen a Mars a befejező Halak jelében vándorol ebben az időben. Saját indíttatásból kezdeményezzük majd a befejezéseket, lezárásokat életünk bizonyos területein. Az összegzéseink, a múltbeli lezáratlanságok elrendezése biztosít majd helyet annak az újnak, ami már gondolati szinten megfogant bennünk. Az elindításhoz és a lezáráshoz is áldozatot kell hozni – ha mást nem, legalább annyit, hogy időt áldozunk rá. Olyan múltbeli dolgok térhetnek vissza életünkbe, melyek rendezése most válik időszerűvé.

Az idei téli napfordulókor a Nap éppen delelő pozícióban, az ég tetején látható. A Nap a céljainkat, vállalásainkat világítja meg, jövőnk és sorsunk alakulását tekintve különösen aktív időszak veszi kezdetét. A nagy döntések időszaka is lehet. A sorsfeladat területén látható Merkúr-Plútó együttállás is arra utal, hogy az átalakító törekvéseink kötik le gondolatainkat. Mivel ezen bolygók egybenyitják ezt a területet a tisztítás és szabadság házával, elmondható, hogy törekvéseink azt a célt is szolgálják, hogy nagyobb szabadságot, függetlenséget teremtsünk életünkben.

A Hold helyzetének köszönhetően sokan azonosulnak majd ezzel a mondással: „én még a lelkemet is kiteszem érted”. Lehet, hogy ez is igaz lesz, de főként magunk miatt fogjuk kitenni, kiadni a lelkünket a másik félnek. Ennek az érzelmi kinyilvánításnak a hátterét az az igény képezi, hogy nagyobb rendezettség legyen életünkben. A múltbeli eseményekhez kötődő érzelmek akkor tudnak a helyükre kerülni bennünk, ha elmondjuk, kimondjuk, ami bennünk van. Mivel a Mérleg zodiákusában időzik a Hold, az emberi kapcsolataink harmonikusabbá, érzelmesebbé, bizalmasabbá válhatnak, a szokásosnál jobban igényeljük majd a társak jelenlétét. A Hold, vagyis a lelkünk inspirálhatja kezdeményezőkészségünket is, befolyásolja, hogy mit indítunk el ebben az időszakban.

Az Uránusz-Szaturnusz-Jupiter kapcsolódásnak köszönhetően tapasztalatban gazdag időszak következik: önmagunkkal és társainkkal kapcsolatban, illetve céljaink tekintetében váratlan felismerésekre tehetünk szert, amelyek akár világnézetünkre, elveinkre is hatással lehetnek. Bár szaladnánk előre az ismeretszerzés útján, a Szaturnusz féken tart, hogy a tapasztalások bölcsességé érhessenek bennünk.

Írásommal kívánok áldott karácsonyi ünnepeket és bátorságot a sorsfordító lépésekhez!

Fodor Zsófia
https://www.facebook.com/asztrozsofia/

 
 
[ 14532 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x