Kiégés vagy szabadúszás? A kínai horoszkópelemzés segített...
Címlap / Ezotéria / Kiégés vagy szabadúszás? A kínai horoszkópelemzés segített dönteni

Sásdi Bernadett

Kiégés vagy szabadúszás? A kínai horoszkópelemzés segített dönteni

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-28

Ágnes azért keresett fel, mert már megfogalmazódott benne, hogy nem várhat tovább az életmódváltással: a "nem vagyok a helyemen" érzés szétfeszítette az akkori életkereteit. Mindjárt tudtam, hogy ez nem szokványos elemzés lesz, és útmutatást nyújthatok egy kemény és határozott nőnek ahhoz, hogyan formálja át életét személyiségjegyeinek jobb megismerésével, és hogyan lépjen ki a mindennapi mókuskerékből. Környezetemben és az elemzések során is érzékelem, sok sikeres nőt foglalkoztat ez a kérdés, így mindenkinek ajánlom ezt a beszélgetést, akit már megkísértett a szabadúszás gondolata, és egy tudatosabb életforma kialakítása. 

 

Egy éve történt. Február volt és hideg, a tökéletes nap egy erőteljes Yang fém minőségű ember horoszkópjának elemzésére. Ágnes azért keresett fel, mert már megfogalmazódott benne, hogy nem várhat tovább az életmódváltással: a "nem vagyok a helyemen" érzés szétfeszítette az akkori életkereteit.

Ágnes: Az állandó “nem vagyok a helyemen” érzés és az elmúlt évek mókuskereke teljesen felőrölt. Kiégtem. Egyszeriben ott találtam magam, hogy nem tudom, ki vagyok és mit szeretnék. Egyet tudtam csak: ez így nem mehet tovább! Kerestem a válaszokat arra, miért van annyi küzdelem az életemben, és hogyan tudnék kilépni ebből az állapotból. Egy számomra tudatosabb életformába akarom átfordítani az életem a mindennapjaimat. Tisztában voltam vele, hogy ezt egy munkahelyváltás már nem oldja meg, itt sokkal többről, teljes életmód– és gondolkodásmód-váltásról van szó. Megérett az idő arra, hogy leszámoljak a megfelelési kényszeremmel, a túltengő maximalizmusommal, a belső félelmekkel és vívódásokkal, a felesleges harcokkal és küzdelmekkel: végre a magam útjára lépjek. 
 
Ahhoz, hogy megértsük, mennyire nem egyszerű feladat volt ez Ágnes számára, ismernünk kell horoszkópjában jól látható személyiségjegyeit és életútját. Az alábbi elemzés nem teljes, azokat a részleteket emelem ki, melyek megmutatják, miért volt jó döntés a váltás.


YANG FÉM SZEMÉLYISÉGJEGY KETTŐSÉGE

A születési radixból látszik, hogy  Ágnesben feltűnően jelen van a YANG FÉM minőség, amelynek köszönhetően erőteljes, óriási teherbírással rendelkező személyiség. Az ilyen emberben nagyon magasan van a léc mind önmagával, mind másokkal szemben, ezért többségében nehéz helyzeteket és embereket vonz be az életébe. Rendkívül nagy felelősségtudattal és igazságérzettel rendelkezik, nem véletlen, hogy sokszor kerül olyan helyzetbe, ahol az élet próbára teszi e két fő tulajdonságát. Olyan ő, mint a megmunkálatlan fém, melyet sok-sok megpróbáltatás és nehézség edz meg nemes és csillogó acéllá.

Mindemellett rendkívül érzékény is, melyet nem mutat ki, vagy csak nagyon ritkán, és ehhez még óriási empátia is társul. Általában annyira erőteljes, hogy szinte azonnal pozitív vagy negatív érzéseket vált ki másokban, emiatt valaki vagy azonnal megszereti, vagy zsigerből ellenszenves lesz neki, anélkül, hogy bármit szólna vagy tenne.
A gyenge emberek vonzódnak hozzá, mert érzik az erejét, és ő szívesen segít is, olykor még önmaga kizsigerelése árán is, míg az erős emberek bajtársnak, rokonléleknek tekintik, olykor pedig versenyeznek vele. Azoknak, akiknek zsigerből nem szimpatikus, általában saját magukkal van problémájuk, gyengeségüket érzik mellette, és nem emelkedni akarnak általa, hanem megpróbálják hárítani vagy lehúzni őt is. Ugyanakkor a yang fémet nem lehet legyőzni csak úgy, hihetetlen teherbírása, akarata bármilyen nehézségen átsegíti. Sajnos, fejlődése közben ejthet sebeket, némelykor önmagán, némelykor meg másokon csiszolatlan modorával, kemény személyiségével. Minden yang fémnek meg kell tanulnia, hogy hol vannak a határai, miben kell fejlődnie, el kell fogadnia saját tökéletlenségét, ahhoz, hogy kiegyensúlyozott emberré tudjon válni.

A yang fém karakter fenti tulajdonságai okán született vezető. Képes arra, hogy akár magát, akár másokat irányítson, nehéz döntéseket vállaljon fel, emellett kellő felelősségtudattal rendelkezik, akár saját dolgairól van szó, akár máséról. Ha valaki bírja az élet nyomását, nos az ő.

EGYRE ERŐSEBB A KÉSZTETÉS A VÁLTOZTATÁSRA
Ágnes: Mindig jó munkaerő, alkalmazott voltam, többször előfordult, hogy 3 ember helyett dolgoztam 150%-on, viszont ahogy egyre több pozícióban és munkahelyen próbáltam ki magam, annál jobban éreztem, hogy ez az alkalmazotti lét nem nekem való. Nem nekem való, hogy reggel 8-tól ülök egy irodában estig, még ha változatos a munkaköröm, akkor sem, mert a felesleges szabályok, a korlátok teljesen beszorítanak. Ha elbúcsúztattunk egy-egy kollégát az aktuális munkahelyemen, titkon mindig irigykedtem, és azt kívántam, bárcsak én lennék a helyében. Mindig is tudtam, hogy beosztottnak maradni, az biztosan nem működött volna hosszú távon, mert túl erős volt bennem a szabadságvágy iránti vágy és lázadás érzése.

 A horoszkóp teljesen megmagyarázza  a fenti sorokat. Láthatjuk, hogy Ágnes hatalom elem struktúrás, (a születési hónap állatából nézve) azon belül is a kettős típusú, mivel a tűz és víz elemű állatok egyidejűleg hordozzák magukban a yin és yang energiákat. Ennek köszönhetően, bár Ágnes direkt hatalom elem struktúrás (Ló szimbólumban rejlő yin tűz miatt – jelölése DH), ugyanakkor ott feszül benne az indirekt hatalom elem is (Yang tűz Ló – jelölése 7K).

A direkt hatalom elem főbb ismérve a szabálykövetés, a kiszámíthatóság, az ilyen ember szeret struktúrák között élni, nem ő az, aki meghatározza a célokat, inkább követi az utasításokat, és a végrehajtásban erős. Nem szereti a hirtelen, értelem nélküli változásokat. Jó csapatjátékos, rendkívül emberközpontú és együttműködő. Távol áll tőle a lázadozás, inkább besimul és kerüli a konfliktusokat.

Ez Ágnesre 50%-ban igaz, míg a másik 50%-ot az indirekt hatalom teszi ki nála, amely ugyancsak szereti a szabályozottságot, de nem viseli annyira jól, ha ezeket a szabályokat nem ő határozza meg. Hihetetlenül célorientált, törekvő, aki ha kell, könnyedén vállal fel konfliktust azért, hogy a dolgok a tervek szerint haladjanak. Igencsak lázadó, főként, ha olyan dologgal találkozik, amivel nem tud azonosulni, ilyenkor kijön anarchista énje, fellázad, és másokat is erre buzdít. Ugyanakkor, ha érdekli és szereti, amit csinál, azonnal azonosul vele: ott a legkiválóbb tulajdonságai emelkednek ki, a közös munka főnyeremény vele.

Mindezeket megerősíti a hónaposzlop   yang vize, amely intelligencia elem. A yang víz a hatalmas és erős óceánt szimbolizálja, és hát valljuk be, ki tud gátat szabni az óceánnak, az intelligencia elem pedig a szárnyaló intellektus, a szabadság, kreativitás megtestesítője.


Ágnes:
Olyan jó hallani ezeket a sorokat, végre sok minden értelmet nyert: sokáig nem értettem ezt a kettősséget, fájt a sok-sok meg nem értés vagy elutasítás. Most már tudatában vagyok annak, hogy ez a kettősség is én vagyok, és inkább kincset jelent számomra, mintsem átkot. Csak megfelelő odafigyeléssel és kiállva önmagamért teremtem meg magam körül azt a környezetet, amelyben jól érzem magam.

Ezekből már nyilvánvaló, hogy ugyan Ágnes együttműködő alkat, de ez nem összetévesztenendő az irányíthatósággal. Sokkal alkalmasabb vezető pozíció betöltésére vagy saját vállalkozás vezetésére. Az óraoszlopban lévő rejtett pénzelem (yang fa) biztosítja az irányító képességet, de ő eleve olyan karriert épít ki magának, amelyben a hatalom elemesekre jellemző végrehajtói feladatokat vállalja, viszont megőrzi függetlenségét és önrendelkezési jogát. Ez a legideálisabb egy kevert hatalom elem struktúrás ember számára, hiszen tud érvényesülni a kötelességtudat és a szabadságvágy is.

Mindemellett Ágnes jelenleg indirekt, vagy más néven agresszív pénzelemes szerencseoszlopát éli meg, mely kötődik a munka házához (a kínai asztrológia szerint 10 évente új sorsfeladatot kapunk). Ez kiváltképp az önmegvalósításra és saját elképzeléseinek és céljainak kivitelezésére buzdítja.


SZIMBOLIKUS CSILLAGOK A HOROSZKÓPAN
Ágnes FAI KONG yang fém, ami még inkább fokozza a benne lévő erőt, kitartást és vezetői képességeket, ráadásul rendkívül intuitívvá is teszi.
Ágnes horoszkópjában több UTAZÓ LÓ szimbólum is látszik, amelyek még inkább fokozzák benne a szabadságvágyat. Maga az utazó ló minőség nem csak konkrétan azt jelenti, hogy az ilyen ember sokat van úton, azt is mutatja, hogy nagyon vágyik a függetlenségre, a korlátnélküliségre. Hihetetlen kezdeményező készséget és egyfajta ártatlan, gyermeki lelkesedést és személyiséget is jelent. Azok, akiknek sok utazó ló van a horoszkópjukban, valóban nyughatatlanok kissé, sokszor és sokat utaznak, nagyon aktívak mind fizikailag, mind szellemileg is. Mindenben szeretik az újdonságot, maguk is igazi úttörők tudnak lenni az élet minden területén. Az utazó lovak évszakindító állatok, ez is utal arra, hogy a jelenléte a megújulásra, kitörésre készteti az embert. Az ilyen személyiségek sokszor nagy utazások, nagy tervek végrehajtása révén érnek el kiemelkedő sikereket, nekik igencsak javasolt, hogy ne szabjanak határt álmaiknak, és cselekedjenek, amikor eljön az alkalmas idő.

Ágnes, számodra ezek alapján mit jelent az utazó ló minőség?

Ágnes: Új dolgok megismerése, kreativitás, élet apró örömeinek megélése, az utazás szeretete mindenekfelett. A munkahelyi mókuskerékben már nem maradt energiám arra, hogy megéljem és kifejezzem a kreativitásomat, ahogy arra sem, hogy utazzak, és odafigyeljek az élet apró örömeire, ami pedig nekem hihetetlenül fontos, hiszen ezekből töltődöm és nyerek energiát. Ezen mindenképp változtatni akartam: újra örülök a napfénynek, egy szép kilátásnak, sokkal többet mosolygok, nyugodtabb vagyok, amióta szabadúszóként tevékenykedem.

Aki vállalkozik, annak kiváltképp jó, ha van benne némi nyugtalanság, hiszen ez hajtja előre. Az utazó ló biztosítja, hogy Ágnes folyamatosan kíváncsi, érdeklődő, és az új dolgokra fogékony legyen. Nem bírja a tétlenséget, mindig egy lépéssel előrébb jár, ráadásul mindenféle elemű utazó ló megjelenik nála. A fém (Majom 申) miatt kitartó lesz és fáradhatatlan, a tűz (Ló 午) miatt folyamatosan lelkes, a víz (Disznó 亥) miatt pedig intuitív és érzékeny.

Szakmai szempontból az egyik leghasznosabb csillag is megjelenik Ágnes horoszkópjában, az ún. AKADÉMIKUS CSILLAG. Az ilyen ember általában intellektuális beállítottságú, hamar átlátja a helyzeteket. Amikor szembetalálkozik egy problémával, ott képes azonnal látni és megérteni azt, emiatt gyorsan reagál, és többségében jó megoldásokat is talál. Sokszor kiemelkedő tehetséget mutat valamilyen területen, de itt ne egy eminens diákra gondoljunk, mert ez úgy működik, hogy alapvetően mindenben jól megállja helyét, viszont ha rátalál arra a területre, amelyet igazán magáénak érez, ott kijön belőle egy olyan zsenialitás, amit már nem tanul az ember, hanem vele születik. Ágnesnek intelligencia elemhez kötődik az akadémikus csillaga, ráadásul az óra oszlopában. Ez azt mutatja, hogy a gondolkodásában, ötleteiben magas színvonalú és egyedi. Folyamatosan járnak a gondolatai az újabbnál újabb lehetőségeken, és mivel az óraoszlop a hivatást is mutatja, így látszik, hogy a vállalkozásában igazán kiemelkedőt tud alkotni.

2016 YANG TŰZ MAJOM ÉV, A NAGY VÁLTÁS ÉVE: SZAKÍTÁS AZ EDDIGI FORMÁKKAL
 Amikor Ágnes eljött hozzám tavaly, még javában benne volt a korábbi taposómalmában. Küzdött a megfelelési vágyával, a félelmeivel, azzal, hogy maximálisan kiégettnek érezte magát az akkori munkahelyén, de precíz, lelkiismeretes énje nem engedte, hogy csak úgy csapot-papot otthagyjon, és új életet kezdjen. Közben már elindult a lázadozás, és érezte, hogy hívogatja az az élet, amit legbelül mindig is magáénak érzett: szeretne végre önmagának is élni, megvalósítani az álmait és egy jóval szabadabb, kreatívabb életformában.

2016 a YANG TŰZ MAJOM éve volt, amely számára indirekt hatalom elem (yang tűz) és saját elem (yang fém Majom). Ebből látható volt, hogy a szabadság, a szakítás a meglévő formákkal ebben az évben személyes kérdéssé válik. Nem véletlen, hogy ekkor mondott fel korábbi munkahelyén, és magához illő módon, korrekten lezárva feladatait, tiszta lelkiismerettel adta át helyét az utódjának. Utána elkezdte megtervezni, hogy mit fog csinálni, hogyan áll neki az önmegvalósításnak (MAJOM=UTAZÓ LÓ). Vállalkozni szeretett volna, amely elindításához én inkább a 2017-es évet javasoltam, és a folyamatok lezárásai is azt mutatták, hogy ekkor válnak megvalósíthatóvá a tervei. Közben sokat utazott, pihent, igyekezett feltöltődni.

MI SEGÍTI ÁGNEST A 2017-ES YIN TŰZ KAKAS ÉVBEN?


 Yin tűz Ágnesnek direkt hatalom elem, mely mutatja a munkát, és egyúttal a párkapcsolatot is. Ebben az évben felépül a rendszer, a tervekből ütemtervek lesznek, és lépésről-lépésre megtörténik azok megvalósítása. A kockák a helyükre kerülnek, itt már háttérbe húzódik a lázadás, a figyelem a feladatokon van. Mivel ez a yin tűz bekombinálódik Ágnes “munka házába” (yin tűz+yang víz kombináció), várhatóan sok munkája lesz a Kakas évében. Ugyanakkor előjön a komoly párkapcsolat igénye és lehetősége is, csak nagyon vigyáznia kell a munka és a magánélet közti egyensúly megteremtésére.A Kakas
ún. pénzrablás konstellációt jelent (nem szabad megijedni, itt nem konkrét pénzrablásról van szó), amely fokozza a vállalkozó és kockázatvállaló kedvet. Ilyenkor lehet megkötni a legjobb üzleteket, a legnagyobb haszonnal járó kapcsolatokat kiépíteni. Aki ügyes, az nem ragad bele a meglévő állapotba, nem stagnálásra törekszik, hanem úszik az árral, és megéli, kihasználja az érkező lehetőségeket. Ezért is javasoltam Ágnesnek, hogy a saját vállalkozását inkább 2017-ben indítsa el, mert ekkor találkozik majd a legjobb lehetőségekkel és azokkal az emberekkel, akikkel egyszerűbb a megvalósítás. Közben persze meg kell tanulnia könnyednek lenni, mert a pénzrablás helyzetek a birtoklási és ragaszkodási vágyat is fokozzák. Ilyenkor hajlamosabb az ember meg sem mozdulni, hogy ne változzon semmi, vagy nem elengedi dolgokat, amiknek pedig már lejárt az idejük, vagy akadályozzák az energiaáramlást. Olykor pedig a vágyakat fokozzák, többségében elérhetetlen dolgok iránt.
Aki pénzrablás időszakban van, annak a lehető leglazábbnak és legszemfülesebbnek kell lennie. Befogadnia, ami jön és elengednie – szeretettel –, ami menni akar.

MIRE VÁGYOTT ES MIT HOZOTT LÉTRE ÁGNES 2017-BEN?
Ágnes: A hivatástudatom mindig is nagyon erős volt: az érzés, hogy valami maradandót alkossak, kiskorom óta munkál bennem. Ehhez még az ötleteim, kreativitásom kifejezése, az értékteremtés, a minőség szeretete és a segítségnyújtás is hozzátársul: mindezeket szabadúszóként már meg tudom élni, és a PR+kommunikáció területén kiteljesedni, kibontakoztatni. Egyszerűen az munkál bennem, hogy elérjem, a cégek felismerjék, mennyire fontos tudatosan és minőségi módon kommunikálniuk önmagukról, a tevékenységükről. Mindebben az eddigi tapasztalataim, az éleslátásom és a nagy teherbírásom segítenek.

A KAKAS, MINT ROMÁNC VIRÁG HATÁSA

Ágnesnek a Kakas ismételten románc virág, ezért ebben az évben rengeteg új kapcsolatot tud kialakítani, legyen ez üzleti, baráti, de akár szerelmi is. Kötődik az év oszlopában lévő Majom szimbólumhoz is (utazó ló, saját elem), mely azt mutatja, hogy fel fog pezsdülni az élete, rengeteg emberrel fogja tartani a kapcsolatot, és sok új embert ismer majd meg.

A KAKAS, MINT UTAZÓ LÓ HATÁSA

Ágnes: Hihetetlenül élvezem, hogy kiszabadultam a korlátok, az iroda keretei közül, és végre kinyílt a világ, mert el tudok járni előadásokra, új embereket ismerhetek meg. Az új ismeretek elsajátítása mellett az is nagyon fontos nekem, hogy új emberekkel találkozzak, hiszen soha nem tudhatom, kitől milyen új gondolatot, ösztönzést kapok, ami előbbre visz az utamon.

 
 Ágnesnek a Kakas utazó ló szimbólum is. Ez ismételten arra hívja fel a figyelmet, hogy ebben az évben is ideje van a megújulásnak, ilyenkor lehet valamit elindítani, tehát ez is támogatja az önállósodási törekvéseket. Az utazó ló és románc virág együttes megjelenése valószínűsíti, hogy az utazások, jövés-menés nagy hatással lesz üzleti kapcsolatépítésére. Minél aktívabb, minél kezdeményezőbb, és minél nyitottabb az újdonságra, annál több kapcsolódásra lesz alkalma, amelyek vállalkozása szempontjából is felpörgetik az eseményeket.

Ágnes: És most már végre a magánéletem sem sorolódik az utolsó helyre, teszi hozzá Ágnes. Azon leszek, hogy szabadúszóként sem a munka töltse ki a mindennapjaimat, hanem odafigyeljek magamra, a feltöltődésemre és a környezetemre. Gyakorló maximalistaként eddig az elvárások bűvkörében éltem, sokszor túlságosan szigorú voltam magammal és másokkal szemben is, de ma már tudom, hogy az önmagam és az egyensúly megteremtésének kulcsa egyedül bennem van.
Köszönöm az elemzést, nagyon jó útmutatás és térkép volt!
 
Mindenkit bátorítok arra, hogy merje újra- és újjáépíteni az életét, csak először ismerje meg az új életének építőkockáit! 
 
[ 2770 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x