Az élet lehet tiszta Hawaii! - Tanít minket, ha elveszítjük...
Címlap / Ezotéria / Az élet lehet tiszta Hawaii! - Tanít minket, ha elveszítjük a munkánkat

Az élet lehet tiszta Hawaii! - Tanít minket, ha elveszítjük a munkánkat

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-03-28

A Ho’oponoponoban 100%-os felelősséget vállalunk az életünkért. Hogy lehetséges az, hogy miközben a legjobb tudásunk szerint tisztítunk és gyakoroljuk a Ho’oponoponot, elveszítjük a munkánkat, a fizetésünket, az egzisztenciánkat…?!  

 

Véletlenek nincsenek. A megoldást valahol máshol kell keresnünk. mint ahol eddig kerestük.

A Ho’oponopono azt jelenti: bízom. Hagyom, hogy az élet áramlata vigyen, hogy képes legyek folyamatosan változni, megújulni, újjászületni. A célom a természetes állapotomhoz, a békémhez és a boldogságomhoz való visszatalálás, amit a Ho’oponoponoban ún. Zéró Frekvenciának hívunk. Amint hagyjuk magunkat a bölcsebb énünk által vezérelni, a megfelelő helyen találjuk magunkat, a tökéletes időben, az odaillő emberekkel körülvéve. Előfordul, hogy át kell mennünk a sötétségen, hogy meglássuk a fényt. Igen, előfordul, hogy elküldenek bennünket, elveszítjük a munkánkat, mert nem a megfelelő helyen vagyunk. És ha nem küldenének el bennünket, nem mennénk el. Nagyon fontos, hogy bármi is történik, bízzunk. Ha gyakorlok, ha tisztítok a Ho’oponoponoval, minden megfelelő és tökéletes. Ha nem kapaszkodok bele a félelmeimbe, ha bízom, akkor ez az ajtó be fog zárulni, ugyanakkor van másik ajtó, ami azonnal ki fog nyílni. Tehát ha nem aggódom, ha nem beszélek a témáról, ha nem panaszkodom, nem vádaskodom, az ajtók sokkal hamarabb ki fognak nyílni.A félelmeink sokszor erősebbek, mint a hitünk. A múltban élünk, és aggódunk a jövő miatt. Világos, hogy bíznunk kell. Tudjuk, hogy a félelmek betegségekhez vezethetnek, és az ember azonnal áldozatnak érzi magát. Ördögi körnek látszik…
 Észre kell azonban vennem, hogy a félelem nem én vagyok. A félelmek emlékek, programok. Megvan a lehetőség arra, hogy többé ne ezek irányítsanak engem. Azt kell mondanom nekik: Köszönöm, Szeretlek. (Nem kell átéreznem – elegendő magamban ismételnem.)

El kell engednem a félelmeket, nem pedig ellenállnom nekik. Nem arról van szó, hogy lennének olyan emberek, akiknek nincsenek félelmeik. Mindannyiunknak vannak. Készen kell azonban állnunk átérezni ezeket a félelmeket, megfigyelni őket, nem pedig beléjük ragadni. Mert ha ezt tesszük, akkor vagy a múltban, vagy a jövőben vagyunk. A Ho’oponopono gyakorlásával visszatérünk a jelenbe. Ha a jelenben vagyunk, képesek vagyunk megfigyelni a félelmeket, az aggodalmakat, anélkül, hogy beléjük ragadnánk. Nem arról van szó, hogy ne léteznének ezek a félelmek, hanem arról, hogy nem kapaszkodom beléjük. Nem a probléma a probléma, hanem ahogy reagálok rá, az a probléma. Minden történet, amit magamnak mesélek, arra bizony vevő vagyok. Folyamatosan gyártom az elméleteket, építkezem a hiedelemimből, az emlékeimből, mert feltételezem, hogy ami már egyszer vagy többször előfordult, az meg fog ismétlődni.

De választhatok mást: köszönetet mondok nekik, és köszönöm, nem veszek többet belőlük. Igen, sokszor félünk, negatívak vagyunk, félünk attól, hogy valami rossz történik, ahelyett, hogy bíznánk. Az élet változhat, de jó irányba! Valami olyan történik, amit nem tudok megmagyarázni, nem tudom, hogyan történt, de jó lett. Jobbá vált az életem. Hinnünk kell a jóban, a rossz helyett.Saját magunkat programozzuk. Mert – ahogy Don Miguel Ruiz mondja – erre vagyunk „beidomítva”. Ezt el kell felejtenünk ahhoz, hogy újratanulhassunk. Úgy kell gyakorolnunk valamit, olyan részünket kell „bevetnünk”, amit eddig nem használtunk, és mint egy új izmot, edzenünk kell. Elkezdünk olyasvalamit használni, ami újra természetessé válik. És ezt élvezzük.

Az embereket – elsősorban az elméjüket - megnyugtatja, ha a tisztításon kívül is tesznek valamit.

Mit mond a Ho’oponopono, hogyan találhatjuk meg önmagunkat, a küldetésünket? Többféle dolog is van. Én például a tettek embere vagyok, mindig hozok döntéseket, ahogy az angol mondja, „on the move” (mozgásban), de attól még tisztítok, mert egy idő után a tisztítás természetessé, automatikussá válik. Ennek során a belső gyermekünkkel dolgozunk, és ha elkötelezzük magunkat, és csak egy utat követünk, az fog történni, hogy a belső gyermekem elkezdi azt csinálni, amit én elfelejtettem. Még ha cselekszem is. Ha így csinálom, akkor több lehetőségem lesz, és a döntéseimet inspirációból fogom meghozni.

 
 
Hogy találhatjuk meg önmagunkat? Annak a törlésével és elengedésével, ami nem mi vagyunk. Töröljük az emlékeket, a gondolatokat, a félelmeket. Mindannak a törlésével, ami mérgező emlék, a múltból származó, fájdalmas emlék. Már nem kell megnéznem a múlt rossz filmjeit. Tehát jelen kell lennünk, és ez segít önmagunk lennünk. Ezzel lehetővé tesszük, hogy felfedezzük magunkat, hogy meglássuk a valódi adottságainkat, amit szeretünk csinálni, ami a számunkra könnyű, még ha nem is fizetnek érte. Ez általában összefügg a küldetésünkkel, a természetes ajándékainkkal, amelyekkel jöttünk. Ezt nem iskolában tanuljuk, és nem is az egyetemen. Ott persze tökéletesíthetjük ezeket a természet adta dolgokat. Azt csináljuk, amit már tudunk.

Eljött az ideje, hogy engedélyt adjunk magunknak, hogy azzal csináljunk pénzt, amire születtünk, ami könnyen megy. Azt ugyanis nem nevezzük munkának. A pénz kemény munkával nem mindig jön. Miért? Mert negatív gondolatokkal, a pénzzel kapcsolatos hiedelmekkel, előítéletekkel és félelmekkel  azonosítjuk. Bizony, keményen kell dolgoznunk, ha a pénzt tesszük első helyre.

Munkahelyek, „állások” nincsenek. Azért nincsenek, hogy megtaláljuk azt a tevékenységet, amit szeretünk, amit nem tekintünk munkának. „Állásban” lenni álldogálás. Ebben a világban ennek már nincs helye. Valamit mindannyiunknak tennünk kell, hogy változzon az életünk. Én azt vallom, a Ho’oponopono az élet legkönnyebb útja. És az élet lehet tiszta Hawaii!Mabel Katz
Magyar nyelvű weboldala
Fordította: Móra Klára
 
 
[ 12124 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x