Tizenkét szőlőszem súgja meg, milyen lesz az újév
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Tizenkét szőlőszem súgja meg, milyen lesz az újév

Tizenkét szőlőszem súgja meg, milyen lesz az újév

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-15

Létezik egy régi spanyol szokás, amelynek segítségével nem csak meghívhatod a jószerencsét életedbe, de akár a jövőbe is láthatsz: a 12 szőlőszem legendájáról van szó. A gyakorlatot természetesen te is bármikor kipróbálhatod.  


Rendezvénynaptár
Egyszerű szilveszteri szokás, miszerint az év utolsó éjszakáján, pontban éjfélkor tizenkét szőlőszemet érdemes elfogyasztani, amelyek az új esztendő tizenkét hónapját jelképezik. Ha a szemek ízét megfigyeljük, megtudhatjuk az is, hogy az új év melyik hónapa milyen lesz: édes, esetleg savanyú. 
 
A hagyomány még 1909-ben indult hódító útjára, amikor is kitűnő szőlőtermés volt az ország két dél-keleti tartományában is, Alicantéban és Murciában. Hiába a bőség, a francia megrendelők máig ismeretlen okokból visszamondták megrendelésüket, így a gazdáknak nem volt más választásuk: hogy rájuk ne rohadjon a termés, elkezdték ingyen osztogatni a szőlőt. 
 

Egy alicanei kereskedőnek azonban zseniális ötlete támadt: mivel a régióban akkor már régóta a kedvenc szilveszteri csemegék közé tartozott a szőlő, kitalálta, hogy a gazdák nyakán maradt szőlőt tizenkettesével díszcsomagolásba rakja, és így adja el, mint szerencsét hozó, jósló gyümölcsöt. Lássatok csodát, az érdeklődés így rögtön megnőtt a különleges szőlőkínálat után. 

 
 
Létezik egy kihívás, amely épp ezt a hagyományt fejeli meg, és amelyet a spanyol tévé 1962 óta élőben közvetít. A madridi Puerta del Sol téren lévő Real Casa de Correos (volt Királyi Postahivatal) épületének toronyórájának tizenkétszeri kongatásának ritmusára kell elfogyasztani, ami korántsem egyszerű, mivel a kihívás egy gömb alakú súly leeresztésével kezdődik, miközben az óra négyszer üt negyedeket, majd csak ezután következik a 3 másodpercenként ismétlődő tizenkét kongatás. 
 
Van kedved kipróbálni a 12 szőlőszem hagyományát?   
  
 
[ 3336 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x