Egymásba olvadt női-férfi energia - Samsara Boulevard ahogy...
Címlap / Ezotéria / Egymásba olvadt női-férfi energia - Samsara Boulevard ahogy mi szeretjük (videóval)

Egymásba olvadt női-férfi energia - Samsara Boulevard ahogy mi szeretjük (videóval)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-18

Ezt éreztem meg a Samsara Boulevard mantrazenekar csodálatos zenéjét első ízben hallva: libabőr, elálló lélegzet, feltörő könnyek ... s a szív csordultig megtelt! Nagyon kíváncsi lettem rájuk! A négy zenész - a három hölgy és a zenekar "lányosított" férfi tagja - társulását az Égiek is jó szemmel nézik, utukat áldás kíséri, a megzenésített mantrák utat találnak a szívekhez. De kik is ők, merre vezet útjuk?  

A Samsara Boulevard spirituális világzenét játszó mantrazenekar két és fél éve létezik, de már ez alatt is rengeteg minden történt velük, egyre több teltházas koncertet adnak és készül a második stúdióalbumuk.


Mihók Anita gitárművészt kérdezem, a zenekar egyik alapítóját: hogyan kezdődött? Hogyan találtatok egymásra?

Sok szeretettel köszöntöm az olvasókat! Hadd kezdjem azzal, hogy valóban sok-sok történés és rengeteg csodába illő dolog forog a zenekar körül, amióta csak megalakult. Rengeteg segítséget kapunk a barátainktól, idegenektől és valahonnan oda föntről; próbálunk már nem meglepődni ezeken a dolgokon és nagyon hálásak vagyunk érte.
A kezdet is ilyen elrendelt események sorozata volt, először Judittal, majd Gáborral, kicsit később Sárival. Alapvetően külön-külön már mind a négyen régóta működtünk a spirituális zene színterén, de a vágyunk, hogy egy különleges mantrazenekart alapítsunk itt, a Samsara Boulevard-ban öltött testet.
Azt érezzük, hogy minden lépcsőfokon kapunk kisebb-nagyobb, nem várt támogatást, ami eddig nem volt jelen ilyen mértékben az életünkben. Kicsit olyan érzésünk van, mintha áldás lenne ezen a társuláson, amit próbálunk folyamatosan meghálálni és a lehető legszebb és legalázatosabb módon megszolgálni és eljuttatni minél több ember szívéhez a mantrák csodáját.


Több videoklipet is készítettek már, a legnépszerűbb talán az első stúdióalbumotok címadó dalából, a Healing Forestből készült zenei videó, amely az egyik legerősebb, ősi, szanszkrit mantra megzenésítése. A legújabb klip pedig egy afrikai eredetű mantrához készült. Judit, kérlek mesélj egy kicsit erről a mantráról! Miről szól, mit jelent számotokra?

Ahogyan minden mantráról, a Yemaya Assessu Olodo mantráról is hosszú könyvet lehetne írni, olyan erős esszenciája az Élet egyik legfontosabb aspektusának, aktivitásának, energiájának. A mantra alapvetően annak a pillanatnak a szakrális erejét hivatott megidézni, amikor a folyó a tengerbe ömlik. És ez természetesen magába is foglal mindent, amit a víz, mint szimbólum képvisel minden kultúrában: a befogadást, a szexualitást, az anyaságot, az elmélyülést, a megtartó erőt, a gondoskodást és egyáltalán: az élet bölcsőjét, amely már a kezdetektől tartalmaz mindent, ami később lehetséges lesz! És ezt bontogathatnánk sok száz oldalon keresztül, ezért is szeretjük az „esszenciális” szót a mantrák egyik tulajdonságaként használni.

(A videó kattintásra indul) Ahogy értem, ez inkább egy női mantra. Gábor, az együttes férfi tagjaként Te hogyan tudsz kapcsolódni az ilyen dalokhoz?

Szerencsére olyan zenei életet tudhatok magam mögött, ami bővelkedik a Hölgyekkel közös munkában, legyen szó orientális tánckíséretről vagy egyéb zenés, színházi vagy táncszínházi projektekről. Azt szoktam mondani, amit azok a lányok, akik 2-3 fiútestvér mellett nőnek fel egy családban, és mondják: ”fiúsítva vagyok…”, nos, én lányosítva vagyok!
Félretéve a tréfát, a zenekarban szerencsére mindenkinek nagyon jó a hozzáállása az efféle dolgokhoz (is), hiszen, bár a lányok vannak többségben, ahogyan én is háttérbe tudok húzódni, ha arra van szükség, és onnan támogatni a zenei és lelki folyamatokat, Ők is rendkívül alázatosan vissza tudnak vonulni, ha valami tesztoszteronosabb ütőhangszeres, zenei, vagy vokális történés van. De még jellemzőbb, hogy az ilyen helyzetekben is szenzációs partnerek tudnak lenni és kiegészítik, beleolvasztják a saját szenvedélyes energiáikat a zenei áramlatba! Azt hiszem ez is a zenekar egyik erőssége, hogy női-férfi energia rengeteg formában tud megnyilvánulni, összeolvadni, áramolni, alkotni, utat törni és gyógyítani.
Mind a négyen rengeteg szép és rengeteg nagyon nehéz dolgon vagyunk már túl, ahogyan mindenki más is. Rengeteg butaságot csináltunk már életünkben, de rengeteg gyönyörűséget is képesek voltunk alkotni. A zenénk részben, valahol ezeknek a megéléseire, megoldásaira, gyógyító erejére épül és természetesen a folyamatos önismereti utunkra, ami szintén bővelkedik bukásokban és csodában egyaránt. Kicsit talán olyan ez a zenekar, mint a kenyérben a kovász: már lezajlottak bennünk azok a folyamatok, amelyekből egy új, még kerekebb és mosolygósabb kenyér sülhet ki.

Sári, gyönyörű helyeken forgattátok a klipet. Hogy találtatok rá ezekre a helyekre? Előre bejártátok vagy teljesen spontán történt minden?

A klipet egy gyönyörű, Vir nevű szigeten forgattuk, ahol Gábor már járt korábban és megragadta az a változatos szépség, ami ritkán fordul elő a természetben, és ahová megérkezve mi is megbabonázva álltunk, hiszen egyszerre láthatunk elképesztően erős, magas hegyeket, a szigetről szép időben látni lehet a szárazföld hegyeinek lábainál ringatózó búzamezőket, magunk előtt a tenger azúr kékjét, talpunk alatt pedig a vulkáni kőzet hol vöröses, hol szürkés feketés, hol hófehér képződményeit! Egészen valószínűtlen az egész hely, tökéletes forgatási helyszínnek bizonyult, és be is váltotta a hozzáfűzött reményeket, számunkra tökéletes lett a klip.

Szoktak veletek váratlan, meglepő dolgok történni, amikor így együtt vagytok?

Mint mindenkivel, természetesen velünk is szoktak… A forgatásról hazafelé két defektünk is volt! Az egyik még külföldön, a másik már itthon, de a profi sofőrünknek hála, mindkettőt szerencsésen megúsztuk, pedig a második veszélyesebb volt… Ami ilyenkor fontos számunkra az önismereti gyakorlatunk szempontjából, hogy hogyan reagálunk le egy-egy ilyen krízishelyzetet. Hiszen ilyenkor nagyon őszintén és spontán feldobja az élet, hogy hol tartasz. Szerencsére nem pánikolt vagy hisztizett senki, elfogadtuk, hogy most ezt dobta a közös karmánk, éljük meg a középpontunkban maradva, és utána menjünk tovább.

Első stúdióalbumotok, a Healing Forest több dalához készítettetek már klipet. Terveztek még erről a lemezről valamelyik dalhoz forgatni?

Igen, még legalább egy klipet szeretnénk leforgatni az első albumról, de ez legyen egyelőre titok…

Milyen terveitek vannak az őszre, hol lehet majd Veletek találkozni?


Egy nagyon mozgalmas nyáron vagyunk túl, rengeteg fesztiválon muzsikáltunk, nagyon sok jó emberrel találkoztunk! Rengeteg élménnyel töltöttük fel egymást a közönségünkkel, ami sok energiát ad a folytatáshoz. A MagNet házban elindulnak a tematikus programjaink, nemsokára itt van az Everness Indián Nyár, két őszi tábort is tartunk, mert olyan nagy az érdeklődés, hogy dupláznunk kell és a Healing Forest albumunk végre online is elérhető lesz!
És természetesen közeledik a karácsonyi nagykoncertünk is…
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4760 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x