Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
Címlap / Ezotéria / Te jó vagy úgy, ahogy vagy!

Móra Klára

Te jó vagy úgy, ahogy vagy!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek…  

Szerepek és elvárások ezrei és milliói várnak teljesítésre, kimondott és kimondatlan kötelezettségekkel, mércékkel és teljesíthetetlen szabályrendszerrel. Ki és mi kényszerít arra, hogy bármelyiknek is megfeleljünk? Attól függ, hogy kik vagyunk, hogy éppen milyen helyszínen vagyunk? Vagy az határozza meg, hogy ki a pillanatnyi társaságunk? Jó kis csapda. Ha megfelelsz az egyik elvárásnak, ellentmondasz egy másiknak.

Elég, ha megszólnak, a közösségi médiumokban egy-egy csípős megjegyzést odatolnak, vagy kritizálnak, hogy mi nem jó abban, amit és ahogy csinálsz. Végeláthatatlan lelkiismereti küzdelem – miközben te csak éled az életed, próbálsz kedves lenni, és mindenkinek megfelelni…

Nos, ideje ezzel az egész elvárás-rendszerrel szakítani. Lehetséges. Sőt, már elkerülhetetlen. Addig-addig ostorozzuk magunkat, hisszük el, hogy nem vagyunk elég jók, elég iskolázottak, elég empatikusak, míg valóban valóságként fogadjuk el mindazt, amit mások rólunk mondanak.



Fel kell ébrednünk. Nem másokért, és különösen nem másoknak élünk. A saját életünket mi teremtjük, azért vagyunk felelősek, mégpedig 100%-ban. Egyetlen módon lehet könnyebb az életünk, ha saját magunknak megfelelünk. A saját értékrendünknek, a saját mércénknek eleget téve, a saját korlátainkat ismerve, időnként – mert szükséges – a komfortzónánkból kilépve, és még az is előfordulhat, hogy bizony nagyot kell ugranunk, olyan nagyot, amihez eddig nem voltunk hozzászokva. Ha mindent mindig ugyanúgy teszünk, unalmassá válik az élet, semmi nem változik, és belefásulunk, kiégünk, rosszabb esetben depresszióssá válunk.

Sokkal fontosabb feladataink vannak, mint hogy megfeleljünk mások elvárásainak.
Az a feladatunk, hogy azt a kincset, azt az ajándékot, amit magunkkal hoztunk, amit magunkban hordozunk, megosszuk másokkal. Mindannyiunkban van olyan adottság, tehetség, különleges képesség, ami senki másban nincs meg, amire emberek millió vágynak. Mi azonban ott hordozzuk magunkban, csak éppen még nem fedeztük fel, mert valami egészen mással vagyunk elfoglalva.

Hol a múltban ragadunk – mert valamit nem jól csináltunk, hol a jövő miatt aggódunk, mert mi lesz ha… És kész a vészforgatókönyv, amire soha, de soha nem is lesz szükségünk.

Mi a megoldás? Persze, nem akarjuk, hogy sérüljenek az emberi kapcsolataink, a féltve őrzött barátságaink, a szakmai előmenetelt garantáló játszmáink. Mindez rendben is van. Olyan egyszerű a megoldás, hogy valószínűleg nem is tűnik hihetőnek: légy önmagad! Ez a recept, ami beválik mindig, mindenkinek, mindenhol.

Hogy legyél önmagad? Mielőtt véleményt mondanál, mielőtt reagálnál, mielőtt ítélkeznél, mielőtt előkapnád a kész patronjaidat – állj meg, adj hálát azért, amid van, és fogadd el, hogy bármi, amit rosszul élsz meg, lehetne még lehangolóbb, még rosszabb, még fájdalmasabb.

Ha csak ennyit megteszel, megtapasztalod, hogy egyre többször és egyre könnyebben helyreállítod a békédet, képes vagy uralni az örökölt vagy tanult és hiedelemmé kövült programokat, emlékeket, amikre tényleg semmi szükséged. Nem kell egyik vagy másik oldalra állnod, lehetsz eredeti, lehetsz eltérő attól, mint amit várnak vagy mutatnak mások. Hiszen más vagy! Mindenki más, és ez a csodálatos az Univerzum nagy játékában. Egymásnak mesterei és tanítványai vagyunk egyszerre. Azt látjuk meg a másikban, amit magunkban kell kijavítanunk.

 

Ha békében vagy, boldog vagy. Ha boldog vagy, nincs szükséged arra, hogy mások diktáljanak neked, és te sem avatkozol bele mások életébe. A boldog emberekhez minden áramlik, amire szükségük van: ott vannak a megfelelő helyen, a tökéletes időpontban, olyanokkal körülvéve, akik szintén önmagukat adják, békében élnek saját magukkal, és elfogadják, hogy mindannyian mások és egyediek vagyunk.

Ennyire egyszerű az élet. Csak az ember szereti bonyolítani, mert ami egyszerű, az nem tetszik az elmének. Nem divat róla beszélni, de elkerülhetetlen: a szív útja az egyetlen járható út, és ez nem a gyengék útja. Ellenkezőleg. A belső béke útján a bátrak indulnak el, azok, akik nem félnek önmaguk lenni, ha kell, akkor a hagyományokkal szakítani, felismerni, hogy az írott és íratlan szabályok sokasága ma már senkinek nem működik. Mert új korban élünk, és gyökeres változásra van szükségünk. Elsősorban magunkban. Legbelül, ahol a lényeg van.

Te jó vagy úgy, ahogy vagy. Csak legyél önmagad. Arra senki nem mondhatja, hogy rosszul csinálod. Csak neked van ehhez tehetséged és neked van a létező legjobb forgatókönyved.
 
Kép: Viktor Hanacek / Picjumbo
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3872 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x