Luca nap A boszorkányok napjának mitológiai háttere
Címlap / Ezotéria / Luca nap A boszorkányok napjának mitológiai háttere

Grace

Luca nap A boszorkányok napjának mitológiai háttere

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-23

December 13. napjához számos népi szokás, babona kötődik. Kevesen tudják, hogy ezeknek nagyon mély mitológiai háttere van. Grace lerántja a leplet a titkokról.  Luca napját őseink különlegesnek hitték. Annak, hogy a Boszorkányok napjaként tartották számon nagyon érdekes, oka van.

Mint a legtöbb kultúra, a régi magyarok is abban hittek, hogy a világban a jó és a rossz, a Fény és a Sötétség állandóan küzdenek egymással. Az univerzumot egyfajta kozmikus háborúként fogták föl. A téli napfordulón a Fény legyőzi a Sötétséget, a nyári napfordulón viszont a Sötétség veszi át a hatalmat.

Istent Arany Atyácska néven imádták, míg ellenfelét Ármánynak hívták. Jún. 22-től Ármányé a világ. December 13-án egy segítője is akad, Kincs. Kincs egy gyönyörű istennő a magyar mitológiában, aki a sötétséget szolgálja.

 
 
Egyesek szerint Ármány kedvese, más források szerint Ármány és Szépasszony – a halál Istennőjének – a lánya. Ő az első feketemágusnő, a boszorkányok vezére.

Amilyen szép, olyan ravasz is. Gyönyörű kincsei, ékszerei vannak. Ennek segítségével az iráni Zagrosz-hegységben lévő barlangjába csábítja a gyanútlan embereket. Örökre a fogságába esnek. A nőket rabszolgasorba taszítja, a férfiakkal szeretkezik, majd magával viszi őket az asztrálsíkra.

December 13. tehát Kincs napja. Mától 20.-ig a legnagyobb a hatalma, 21-én viszont ismét átveszi a hatalmat a Fény.

grace.spiritualis.studio@gmail.com

facebook.com/GraceSpiritualisStudio
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2341 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x