Élni jöttünk - nem küzdeni
Címlap / Ezotéria / Élni jöttünk - nem küzdeni

Móra Klára

Élni jöttünk - nem küzdeni

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Küzdünk a betegség ellen, küzdünk a békéért, csak, hogy küzdhessünk valamiért… Nem hiszem, hogy azért születtünk a Földre, hogy folyamatosan kivont karddal, csatasorba kelljen állnunk. Nem hiszek abban, hogy mindig találnunk kell valamit, ami ellen, vagy amiért harcoljunk.  

Tekinthetünk másképp az életünk céljára, a küzdelmeink valós vagy vélt tárgyára. Azért vagyunk itt, hogy azt csináljuk, amire születtünk. Van olyan tehetségünk, ami nem csak a saját életünk javítására szolgálhat, hanem mindannyiunkéra. A saját tehetségünk és adottságaink felfedezéséhez és kiaknázásához bizonyosan nem kell küzdenünk. Szükséges azonban felébrednünk, a belső világunkat rendbe tennünk, a saját életünket felelősen élnünk.

Ha folyamatos ellenállásban, harcban, tiltakozásban, elutasításban élünk, nagyon könnyen megbetegszünk. A test jelez – nincs rendben a lélek. A betegség ily módon tünet, a betegség tüneteinek kezelésével, elfedésével, letompításával pedig sokra nem megyünk. A lélek egyensúlya csak belső munkával állítható helyre – a külvilág soha nem fog felelni érte!



Küzdünk a betegség ellen? Küzdünk a saját békénk, a lelki fejlődésünk ellen. A betegség azért jelenik meg az életünkben, mert szükségünk van arra, hogy valamin változtassunk, valamit megtanuljunk. Lehetséges, hogy meggyógyulunk – lehetséges, hogy nem. Ha azonban elfogadjuk, hogy a betegségen át kell esnünk, megtaláljuk a békénket. Nem törvényszerű, hogy a betegség szenvedéssé váljon, még akkor sem, ha fájdalommal jár, vagy adott esetben nem gyógyulunk meg. Hihetetlen, mégis így van: ma már átírhatók a génjeinkbe kódolt hiedelmek. Bármennyire ellentmondásosnak látszik, adjunk hálát a betegségért, hiszen valamit tanítani akar nekünk. A hála révén emelkedik a rezgésünk, és jóval nagyobb esélyt adunk a testnek, hogy rendbe jöhessünk.

A betegség mindig óriási lehetőség a változásra. Bármilyen tanítást hordoz is a számunkra, kötelező befelé figyelnünk és vigyázni magunkra. Fontos, hogy ne tartsuk magunkat áldozatoknak, mert a betegség nem ellenünk van, hanem értünk. Senki nem küldte ránk, senki és semmi nem áll bosszút általa, egyszerűen adva van a jelenség, amihez sokkal könnyebb és eredményesebb békével viszonyulnunk. Ami értünk van, az ellen pedig értelmetlen harcolnunk.

Ha folyton a gyógyulást várjuk el, mindig a jövőben vagyunk. Holott a jelen pillanatban van a betegséggel dolgunk! Ha a jövőben járunk, türelmetlenné válunk, és rövid úton be is bizonyítjuk magunknak, hogy ehhez mi magunk kevesek vagyunk.

 

Felborul az egyensúlyunk, amikor rádöbbenünk, hogy betegek vagyunk. Vajon miért nem ráz fel minket a saját békétlenségünk? A folytonos másra mutogatás, a mások felelősségre vonása, kritizálása, bírálata – még mielőtt belebetegszünk? Miért nem vigyázunk jobban magunkra? A viselkedésünkre, a gondolkodásmódunkra, a reakcióinkra, a tudatalatti programjainkra? Elfelejtettük, hogy nem test, hanem lélek vagyunk.

A Föld szépséges élettér az ember számára, és kizárólag rajta múlik, hogy mit kezd a saját életével. Odabent sokkal több dolgunk van, mint hisszük. Ezernyi lehetőségünk van az utunk megtalálására, ha legalább odáig eljutunk, hogy szükségünk van a változtatásra. Aztán ha odabent minden rendben van, már nem akarunk küzdeni, utcára menni, gyűlölködni. Hirdethet bárki háborút – senki nem akar elmenni…

Élni jöttünk a Földre, békében, boldogan. Ehhez pedig minden feltétel adva van.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3131 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x