Mit adhat neked egy hangtál?
Címlap / Ezotéria / Mit adhat neked egy hangtál?

Mit adhat neked egy hangtál?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-08

A hangtál különös eszköz, épp az egyszerű megszólaltatása miatt szinte bárki képes lehet a használatára. Sokan járnak hozzád hangterápiára, hangfürdőre, tanítasz is olyan dolgokat melyek jóval távolabbra mutatnak a hangok világánál. Mit tanácsolsz azoknak, akik otthonra is szeretnének hangtálat? Hogyan válasszák ki? Beszélgetés Kalocsai Ágota hangtál terapeutával.  

 A hangtál befelé fordulást igényel, figyelni kell önmagadra, a belső hangokra, megérzésekre. Amikor kézbe vesz valaki egy hangtálat és megszólaltatja, az több síkon ható élmény, látja, hallja, tapintva érzi a rezgést és még valami mást is…

Amikor valaki bizonytalan, hogy neki milyen hangtál kell, akkor arra kérem, hogy figyelje meg, hogy az a hangtál neki hova szól, melyik testrészén érzi, milyen érzéseket vált ki belőle?

Mit tehetnek azok, akik nem tudják, vagy bizonytalanok ebben?


Ahova megy a figyelem, oda megy az energia is. A hangtál egyfajta kapocs a látható és a láthatatlan között. A hangot halljuk, a rezgést pedig érezzük. A rezgést úgy szoktam láthatóvá tenni, hogy a tálba   vizet töltök és  ahogy megütöm, vagy búgatom, a tál rezgésbe jön és a víz koncentrikus körökben fodrozódva teszi láthatóvá a hullámokat.

Hogyan használjuk helyesen a hangtálat? Sokan konkrét betegségre, problémáikra keresnek vele megoldást.

A testi problémák nagy részének oka lelki síkra vezethető vissza. A hangtálak amellett, hogy a fizikai síkon is harmonizálnak, beállítják a sejteket a harmonikus működésükre, oldják az energetikai elakadásokat, a lelki, érzelmi blokkokat is, tehát az okokat is kitisztíthatják. 

A hangtálak használata közben érezhetjük is azokat a területeket, ahol valamilyen problémánk, vagy energetikai elakadás van, ezek az érzetek végül kitisztulnak, elsímulnak.

Minden hangtál mindenhova hat, de a magasabb hangú tálak a felsőbb csakrákra, míg a mélyebb hangúak az alsóbb csakrákra hatnak erőteljesebben. Ha például valaki beleáll egy nagyobb hangtálba, érezheti is, hogy az egész testére hatással van, de ugyanígy egy kisebb tál hatását érezhetjük az alsóbb területeken is. 

A hangtál terápia holisztikus módszer.

Ez azt jelenti, hogy teljes egészében veszi figyelembe az embert (állatokat, növényeket), tehát együttesen hat a fizikai-, a lelki-, és szellemi síkokra is. 

Hogyan érdemes otthon használni a hangtálat?

A tibeti hangtál használata végtelenül egyszerű. Vannak, akik akár szertartásokat építenek köré,  gyertya, füstölő, speciális időpontok – ez is rendben van, de nem szükséges hozzá. Mindenki tegyen úgy, ahogy számára az a legjobb. 

Hangtálazni lehet ülve, vagy fekve, a lényeg, hogy kényelmesen helyezkedjen el és tudjon magára figyelni, ellazulni. Sokan elalszanak közben és az sem baj.

A családtagok egymást is kezelhetik, illetve saját magát is lehet - bár ez utóbbinál nem tud annyira ellazulni, hiszen figyelni kell a tál kongatására is. 

Addig kongassuk, vagy búgassuk, amíg úgy érezzük, hogy elegendő. Nincs rá szigorú szabály.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 1472 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x