Kínai holdújév: kezdődik a Sárkány éve
Címlap / Ezotéria / Kínai holdújév: kezdődik a Sárkány éve

Kínai holdújév: kezdődik a Sárkány éve

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-27

2024. február 10. szombat a kínai naptár szerint az új esztendő első napja, amivel kezdetét veszi a Sárkány éve.  

A holdújév (csuncsie, azaz tavaszünnep) Kínában az év legnagyobb ünnepe, amit ma már nem csak ott ünnepelnek. Időpontja évről évre változik, jellemzően az európai naptár február 4‑éjéhez legközelebb eső újhold napján van.

A tavaszünneppel kezdődik a kínai naptár szerinti új esztendő, ilyen értelemben ott most lesz Szilveszter és újév napja. Összegyűlik a nagycsalád, megajándékozzák egymást, játszanak, beszélgetnek, elbúcsúztatják az óesztendőt. A holdújév napján pedig számos szokás betartásával igyekeznek a szerencse kedvében járni, például új ruhát viselnek, kerülik a negatív jelentésű szavakat, még csak véletlenül sem esik szó halálról vagy kísértetekről.Szeretnél még többet tudni erről az ünnepről és a szerencsehozó hagyományokról? Olvasd el ezt a cikkünket:
 
A holdújévvel kezdődik 2024. február 10-én a jang fa Sárkány éve. A szimbólumok kifejezetten erős energiákat jelölnek, olyan változásokat vetítenek előre, amelyek során képesek leszünk leválasztani magunkat a külső körülményektől, megtanuljuk a kevésből is a maximumot kihozni, elképesztő erőket mozgósítunk az ötleteink megvalósítása érdekében!  
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 953 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x