Piros csodák
Címlap / Fogyira / Piros csodák

Piros csodák

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-05

A nyár egyik legkedveltebb és leginkább bővelkedőbb gyümölcse a meggy. Több fajtája van , ismerünk édesebb, nagyobb szemű, savanykásabb ízeket ettől a gyümölcstől. Természetesen a fáról leszedve azonnal befalva a legízletesebb. De gondolnunk kell a cudarabb időkre is. Tegyük el a nyár ízeit! Készítsünk, befőttet, szörpöt pofon egyszerűen! 

 

A nyár egyik legkedveltebb és leginkább bővelkedőbb gyümölcse a meggy. Több fajtája van , ismerünk édesebb, nagyobb szemű, savanykásabb ízeket ettől a gyümölcstől. Természetesen a fáról leszedve azonnal befalva a legízletesebb. De gondolnunk kell a cudarabb időkre is. Tegyük el a nyár ízeit! Készítsünk, befőttet, szörpöt pofon egyszerűen!

Meggyszörp
A megyszörpöhöz a cigánymeggy a legjobb, ami apró, de fekete és a legzamatosabb. A meggyszemecskéket előszőr ki kell válogatni, hogy ne kerüljenek férges részek hozzánk, majd, meg kell moni, majd magostól összenyomni és másnapig lefedve állni kell hagyni. Másnap alevét lecsorgatni és minden literéhez 80 deka cukrot téve 20 percig fõzni. Kihülés után üvegekbe töltjük és ledugaszoljuk.

Rumos meggy szárastól
2 kg meggy (szárastól), fél kg cukor, fél liter rum.
A nem túlérett meggyet megmosni beletenni az üvegekbe és rászórni a cukrot. rummal leönteni és a spájzban tenni.. Hidegtálak, fagylaltkelyhek díszítésére rendkívül mutatósak a száras meggyszemek.

Kezdőknek
Természetesen gondoltunk azokra is, akik nem gyakorlott háziaszonyok . Számukra összegyüjjtöttünk néhány jó tanácsot.
Csakis makulátlan, egészséges nyersanyagok használjunk !
Az edények, eszközök tisztaságával ne legyen hiba !
A legjobb, ha van befõzés céljára tartott lábasunk, fazekunk, fakanalunk stb.
Ne használjunk jódozott sót a tartósításhoz !
Akkora üvegekbe konzerváljunk, amelyeket kb. egy két alatt elfogyasztunk ! A megbontott üveg hûtõben, vagy hideg kamrában tartandó !
Ne bontsuk fel másnap az eltett finomságokat!
A meggyen kívűl természetesen más gyümölcsfélékkel is örvendeztet a természet. Meglepetésül egy kis ínyencség…

Vegyes gyümölcslekvár
35 dkg egres, 35 dkg eper, 35 dkg málna, Fél kg extra zselécukor, 1 citrom leve.
A gyümölcsöket megtisztítom, megmosom és felaprítom. Üvegedénybe teszem és 600 Watton 10 percig mikrózom. Kissé szétnyomkodom. Belekeverem a zselécukrot és a citromlevet. 600 Watton újra 10 percig fõzöm. Üvegekbe töltöm és azonnal lezárom.


Jó étvágyat!





Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1938 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x